KLASIK KOME SE UVEK VRAĆAMO Švarcvald torta, uzvišena slast i zadovoljstvo
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

5 jaja 

5 kašika brašna
5 kašika šećera
5 kašika ulja 
1 prašak za pecivo
5 kašika kakaa 
1 l slatke pavlake
500 g višanja 
još 200 g šećera
200 g čokolade 
50 g gustina
100 g prah-šećera

Priprema: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera. Posebno umutite 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Lagano, ne mikserom, pomešajte sa belancima i sipajte u kalup za pečenje. Peci te oko 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru isecite na tri dela. Višnje stavite u pola litre vode, dodajte 200 g šećera i kuvajte 10 minuta.

Gustin razmutite u malo hladne vode i dodajte u višnje, zgusnuće se trenutno, sklonite sa vatre i ohladite. Slatku pavlaku umutite a čokoladu otopite. Sada ređajte koru, otopljenu čokoladu, fil od višanja pa pavlaku i tako redom. Premažite pavlakom i ukrasite višnjama.

Komentari (0)

Loading