SVE BOLJI ODNOSI RUSIJE S MOĆNIM SAVEZNIKOM Šojguova najava za glavobolju Zapada
Foto: Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Zajednička borba protiv međunarodnog terorizma u Siriji je upečatljiv primer naših dugogodišnjih prijateljskih odnosa rukovodstava vojnih resora“, rekao je Šojgu tokom radnog sastanka sa Aštianijem u Astani.

Prema Šojguu, "saradnja Rusije i Irana je uvek bila dinamična i višestruka“.

"To zahteva aktuelna vojno-politička situacija i pretnje našim državama, kao i opšti pristupi izgradnji pravednog svetskog poretka zasnovanog na ravnopravnosti svih učesnika u međunarodnoj zajednici“, rekao je ruski ministar odbrane.

Odnosi između Moskve i Teherana se produbljuju, šire i dostižu novi nivo, rekao je iranski ministar odbrane. On je izrazio zahvalnost ruskom ministru odbrane na podršci Iranu kada su izraelske snage izvele napad na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije, kao i za "uravnoteženu reakciju" Moskve na, prema njegovim rečima, "proporcionalan odgovor“ Teherana.

Šojgu i iranski ministar odbrane su u Astani, u Kazahstanu, učestvovali na sastanku Šangajske organizacije za saradnju, u kojoj su, uz Iran i Rusiju, Indija, Kina, Pakistan, Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan i Tadžikistan, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading