Vladimir Putin
Foto: Alo/Tanjug

"Postoje mnoga dostignuća, čak i u onim zemljama koje danas nazivamo neprijateljskim. Iako nemamo neprijateljske zemlje, imamo neprijateljske elite u tim zemljama", rekao je Putin na sastanku sa kulturnim radnicima Tverske oblasti, prenose RIA Novosti.

Predsednik Rusije je naveo da u evropskoj kulturi ima mnogo dobrog, ali i da ima  mnogo problema.

"Rusija ima jedinstvenu priliku da sagleda šta se dešava u evropskim zemljama i postindustrijskom društvu i reaguje u skladu sa tim i blagovremeno", istakao je Putin.

On je naveo da je Rusija danas na drugom mestu po količini vremena koje građani troše na čitanje.

"Savremena ruska javnost, ruski građani počinju sve više da čitaju. Prema istraživanjima međunarodnih organizacija, Rusija je danas na drugom mestu u svetu po količini vremena koje građani zemlje provode u čitanju“, rekao je Putin na sastanku sa kulturnim radnicima, napominjući da je Kina na prvom mestu, a Španija na trećem.

On je ocenio da kultura nije oružje ili oruđe, već tlo na kojem Rusija čvrsto stoji i razvija se.

"Čitava naša zemlja, na osnovu naše kulture, stoji čvrsto na nogama i  samouvereno gleda u budućnost zahvaljujući u velikoj meri i vašem radu“, poručio je Putin.

 

@alo_portal Reporter Alo! o najnovijim informacijama o nestanku male Danke (2) #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading