STIŽU NA FRONT Rusi formirali novu brigadu, ovo je njen zadatak
Foto: EPA/Foto EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT

Rusija će poslati muzičare na prve linije ukrajinskog fronta da podignu moral vojske.

U međuvremenu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je trupe na frontu u Ukrajini, saopštila je vlada.

U saopštenju objavljenom za Telegram, Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Šojgu "obišao područja u kojima su raspoređene trupe i proverio položaje ruskih jedinica u zoni specijalne vojne operacije“.

Vesti o poseti stižu nakon što su britanski vojni zvaničnici rekli da nizak moral ostaje "glavni problem za značajan deo ruskih snaga".

Velika Britanija je saopštila da je nova kreativna brigada, koja je deo kampanje koja poziva javnost da donira muzičke instrumente vojnicima, u skladu sa istorijskom upotrebom "vojne muzike i organizovane zabave“ za podizanje morala.

Ali su postavljali pitanje da li je nova brigada zapravo stvorena da odvlači pažnju vojnicima, čiji su najveći problemi bili visoka smrtnost na bojnom polju, loše vođstvo, problemi sa platama i nedostatak opreme.

Prema ruskom izdanju RBC vesti, brigadu će činiti mobilisani vojnici i "profesionalni umetnici koji su dobrovoljno stupili u vojnu službu“.

Nova jedinica imaće zadatak da održava "visoko moralno, političko i psihološko stanje među učesnicima specijalne vojne operacije“, navodi list Ministarstvo odbrane.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading