"TO NIJE BILA GREŠKA" Dugin tvrdi da zna metu napada u kom je nastradala njegova ćerka
Foto: Printscreen

Ruski filozof Aleksandar Dugin veruje da je njegova ćerka Darija bila meta napada eksplozija automobila koji joj je oduzeo život prošle nedelje, rekao je on medije. Ubistvo je izazvalo mnogo spekulacija o tome da li su ubice nameravale da ubiju samog Dugina ili njegovu ćerku.

„To nije bila greška“, rekao je. „Učinjeni su svi napori da se ona ubije… ona je bila meta“, rekao je on u dokumentarcu pod naslovom „Zašto je Darija Dugina ubijena?“ koji će emitovati ruski Prvi kanal.

Dugina (29), vozila je očev terenac Tojota kada je eksplodirao, što je navelo ruske službe za sprovođenje zakona i vlasti da pretpostave da je sam filozof možda bio meta napada.

Prema Duginu, njegova ćerka je bila meta napada jer je zagovarala „rusku ideju... ideju državnosti velikih sila; sigurnost za naš narod i našu naciju“ - rekao je on.

Ranije je Dugin nazvao ubistvo svoje ćerke „terorističkim činom“ i za ubistvo okrivio „nacistički ukrajinski režim“. Takođe je rekao da želi „pobedu“ Rusije u tekućem sukobu u Ukrajini, a ne osvetu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading