psi
Foto: Alo/Ustupljene fotografije

Kako je za Alo! Ispričala meštanka Dobanovaca, Goca Jovančin, prvi put su pokušali da potruju pse 16. oktobra, ali je taj pokušaj sprečen.

- Sve to se dešava u samom centru. Prvi put je otrov stavljen 16. oktobra - pojavilo se neko zatrovano parče mesa, ali to je žena koja im inače donosi vodu primetila i sklonila ga. Međutim, pre dva dana je ponovo pokušao, ali ovog puta je uspeo – ubijeno je osam pasa, od čega su dva vlasnička – kaže naša sagovornica.

Grozne scene u kojima se životinje muče mogli su da vide i mališani iz škole koja je odmah pored mesta gde je otrov postavljen.

- Jedan čovek je šetao svog psa, zdravog, pravog, ušao u prodavnicu, kada je izašao pas je već umirao. Doneo ga je kući na rukama. Očajan je – priča Goca.

psi

Ustupljene fotografije

 

Prema njenim rečima, najverovatnije je u pitanju nekada korišćeni, a sada zabranjeni pesticid kreozan, koji je dovoljno da životinja ili čovek udahnu i da ostavi teške posledice na zdravlje.

- To je izuzetno otrovna supstanca i sada je i zabranjen, ne može ni da se kupi više nigde, tako da je to neko dobro snabdeven, a posebno je opasno što se u parku gde je rasut otrov deca stalno igraju, i ne želim ni da zamislim šta bi moglo da se desi ako neko od njih dođe u kontakt sa tim – strahuje ona.

psi

Ustupljene fotografije

 

Kako je dodala, ona i komšije koji inače donose ovim psima hranu i vodu o svemu su obavestili policiju i „Zoohigijenu“.

- Trenutno sam na vezi sa direktorom „Zoohigijene“, on pokušava da nam pomogne da podnesemo neku prijavu. Bila je policija, oni su pregledali, registrovali, obratili se sudiji. Međutim, on je rekao da nema osnova da krivično goni, ali verovatno nije obavešten o kom otrovu se radi, jer da zna, shvatio bi da su u opasnosti i psi i deca i svi koji tu prolaze – zakljčila je Goca.

Svi bili vakcinisani i sterilisani

psi

Ustupljene fotografije

 

Prema rečima meštana Dobanovaca svi psi bili su vakcinisani i sterilisani, te potpuno bezopasni. Svi su ih poznavali, mnogi građani hranili i donosili vodu, a najviše baka Milka, koja je sada izuzetno potresena zbog trovanja. Neki od njih su na tom mestu živeli i 10 do 15 godina.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal Da li muškarac koji je prevario prvu ženu može biti veran drugoj? 🤭 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚viral #fypシ #ljubav #muskozenskiodnosi #prevara ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading