LINTA: Hrvatska živi duboko zarobljena u svojoj zločinačkoj prošlosti!
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Linta navodi da je Matuzović optužen pred pravosuđem u BiH da je tokom 1992. i 1993. godine sa grupom hrvatskih oficira i vojnika počinio "monstruozni ratni zločin" nad srpskim stanovništvom u Orašju, te dodaje da je Milanović još jednom potvrdio da je "zaštitnik ratnih zločinaca".

- Prošle godine je vratio odlikovanja gospodaru života i smrti u Osijeku i osvedočenom ratnom zločincu Branimiru Glavašu kojem je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu na inače malu zatvorsku kaznu od osam godina za ratni zločin likvidacije srpskih civila u Osijeku - naveo je Linta u saopštenju za medije.


On smatra da Milanović nastoji da stekne "jeftine političke poene" u biračkom telu šaljući poruku da je "veći Hrvat od Plenkovića i hadezeovaca i to na način da što više veliča ratne zločince i omalovažava i pljuje srpske žrtve".

Linta je rekao da je Milanović jedan od brojnih primera da Hrvatska živi "duboko zarobljena u svojoj zločinačkoj prošlosti" i da nema snage da postane istinski demokratska država u kojoj će se ratni zločinci procesuirati, a sve žrtve bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost jednako poštovati.

- U Hrvatskoj je jedan od najvažnijih pokazatelja patriotizma veličanje ratnih zločinaca s jedne strane i negiranje, prešućivanje, vređanje i omalovažavanje srpskih žrtava s druge strane - zaključuje Linta.

Milanović je dodelio počasne činove i uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima među kojima je i visoki oficir Ðuro Matuzović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading