ŠTETA VEĆA OD TRI MILIONA DINARA! Uništeno 16 podzemnih kontejnera u Beogradu
Foto: privatna arhiva

Pored polomljenih nadzemnih delova, nesavesna lica su iz podzemnih kontejnera izvukla i reciklabilni otpad i dodatno oštetila ovo preduzeće, ali se materijalna šteta u otpadu ne može izračunati jer preduzeće nama tačna saznanja o količini reciklabila koja se tokom noći nalazila u uništenim sudovima.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić osudio je vandalizam i uništavanje gradske imovine.

- JKP „Gradska čistoća“ će podneti krivične prijave protiv N.N. lica. Ovakvo postupanje zaslužuje svaku osudu. Neko je zbog očigledno lične koristi u pokušaju da dođe do reciklabila uništio nadzemne delove kontejnera koji su inače napravljeni tako da ih je gotovo nemoguće nasilno otvoriti, izuzev ovakvog havarisanja. Imovina „Gradske čistoće“ je i imovina svih Beograđana, apelujem na sve da je čuvaju i da se odnose prema njoj kao prema stvarima u svom domu, a savesne građane molim da ovakvo ponašanje pojedinaca uvek prijave nadležnima. Ekipe preduzeća su od jutros na terenu i već rade popravke na oštećenim kontejnerima. Očekujem da će veći deo sudova biti osposobljen za upotrebu do kraja dana - istakao je Popadić.

ŠTETA VEĆA OD TRI MILIONA DINARA! Uništeno 16 podzemnih kontejnera u Beogradu

Foto: privatna arhiva

 

Inače, od 1.800 podzemnih kontejnera ugrađenih u Beogradu tokom 2011. godine koji su se pokazali kao izuzetno nefunkcionalni, 1.202 kontejnera su u prethodne četiri godine prepravljena, poboljšana i prenamenjena u sudove za odlaganje reciklabila koji su bili neophodni Beogradu. Preostali podzemni kontejneri su ili popravljeni ili u potpunosti zatvoreni kako ne bi stvarali dodatni trošak preduzeću, ali ni Beograđanima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading