BEOGRADSKI MANIFEST Festival manifestacija, destinacija i degustcija
Foto: Alo!

Veliki festival manifestacija, destinacija i degustacija – Beogradski Manifest, održaće se predstojećeg vikenda i to prvi put na novoj lokaciji - atraktivnoj Sava promenadi. Ovaj trodnevni porodični festival počinje u petak 27. maja od 15 časova, a ulaz za sve posetioce biće besplatan!

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za 18.30, a osmi Beogradski Manifest otvoriće ministarka trgovine turizma i telekomunikacija, gospođa Tatjana Matić. Svečanom otvaranju prisustvovaće i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, gospodin Goran Đurović, koji će se takođe obratiti svim prisutnim zvanicama, predstavnicima medija i posetiocima festivala zbog sjajne i kontinuirane saradnje sa Crnom Gorom, koja od prve festivalske godine ima veoma zapaženo predstavljanje. Kao i svake godine, ispred Turističke organizacije Srbije obratiće se direktorka, gospođa Marija Labović, a nakon svečanog otvaranja biće priređen koktel za sve goste.

Festival će biti pozicioniran na lepom i komfornom potezu Savskog šetališta, od Beton hale sve do platoa Geozavoda, te će posetioci imati prilike da tokom tri festivalska dana uživaju u opuštajućem ambijentu koji pruža pogled na reku, dok će duž pomenutog poteza moći da konzumiraju raznovrsne festivalske sadržaje segmentirane u čak deset festivalskih zona.

U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 40 opština Srbije, dok će se u zoni „Stvaran svet oko nas” predstaviti Crna Gora sa svojom ponudom za predstojeću turističku sezonu, kao i Republika Srpska, koja će promovisati svoje destinacije i manifestacije koje bi definitivno trebalo posetiti. Na festivalu će se u posebnim zonama predstaviti Turistička organizacija Srbije, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Festivalska zona „Mašta može svašta” posvećena je najmlađima, a kao i svake godine, biće najveselija. Celodnevni zabavni programi, brojne kreativne radionice, ali i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari i dečje predstave, pružiće mališanima nezaboravni provod i sjajne uspomene.

Izložba oldtajmera, skulpture od slame, kao i izložba „Dobra stara vremena”, koja predstavlja svojevrstan vremeplov za jugonostalgičare, samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će obeležiti poslednji vikend maja u Beogradu.

Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna i kontinuirana podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, kao i Privredne komore Srbije.

Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas, dok su u subotu i nedelju festivalske kapije otvorene od 11 do 21 čas.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading