JKP "GRADSKA ČISTOĆA" Danas suzbijanje krpelja u Beogradu
Foto: Stock Photo

Akcija se sprovodi od 10 do 14 sati i biće obuhvaćena sva veća izletišta, šume i parkovi, a po potrebi i druge površine kao što su šetališta, parkovi, šume, dečja igrališta, sportski centri i druge zelene površine na kojima boravi veći broj ljudi i životinja.

Suzbijanje krpelja sprovodi se ukoliko vremenske prilike to dozvole, a koristi se preparat koji je registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

- Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija - poručuju iz „Gradske čistoće“.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete prisustvo krpelja pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

Preporuke za boravak u prirodi

Iz Čistoće preporučuju da izbegavate šetnju bosih nogu, kroz visoku travu, žbunje, neuređene zelene površine, ležanje na zemlji, nositi garderobu dugačkih rukava i dugih nogavica svetlijih boja, zatvorenu obuću i čarape, pri povratku iz prirode temeljno prekontrolisati kožu, naročito one delove tela na kojima je koža nežnija tj. krpeljima lakša za ubadanje.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading