BIL KLINTON SE PRAVDA Bivši američki predsednik progovorio o ratu u Ukrajini i otkrio šta je nudio Rusiji
Foto: Printscreen

Klinton je istakao da je, odlučivši da proširi alijansu, ponudio Rusiji „ ne samo posebno partnerstvo sa NATO-om, već i izglede za moguće članstvo “. Prema njegovim rečima, on je ruskom kolegi Borisu Jeljcinu objasnio da će u budućnosti pretnju svetu dolaziti od nedržavnih aktera i autoritarnih zemalja koje prenose oružje za masovno uništenje terorističkim grupama.

„Da li treba da kažete Poljacima da moraju da žive ostatak večnosti sa neizvesnošću da Rusija neće ponovo pokušati da ih progoni – ili Mađare, ili sve ostale baltičke zemlje?“ – govorio je Bil Klinton u odbranu odluke o proširenju NATO-a.

 
On je dodao da veruje da je Bela kuća „učinila pravu stvar u pravo vreme“.

Zapad neće dočekati raspad naše zemlje, poručio je nedavno ruski predsednik Vladimir Putin nakon završetka samita Šangajske organizacije za saradnju u uzbekistanskom gradu Samarkandu.

Za zapadne zemlje rekao je i da su bivše kolonijalne sile koje još ne mogu da se oslobode navike da žive na tuđ račun.

„To su bivše kolonijalne sile, ali one i dalje žive u paradigmi kolonijalne filozofije. Navikle su da žive na račun drugih. I još uvek ne mogu da se otarase ove paradigme u svojoj praktičnoj dnevnoj politici“, rekao je Putin.

Što se tiče kontraofanzive koju je pokrenuo Kijev, Putin je rekao da će se videti kako će se ona završiti.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading