Živadin Jeftić
Foto: Alo/Printscreen

Srbi su ga prozvali Šuntavilo iako je njegov nadimak Crni.

Živadin, nažalost nije više među živima, preminuo je pre 7 godina, a u Majuru, živi njegova udovica Ruška, pisali su mediji prošle godine. 

Žuta kuća, trošna, sa velikim dvorištem, to je mesto gde je živeo čuveni Živadin Jeftić.

On je 1999. godine tadašnjem predsedniku SAD Bil Klintonu rekao: "Ti si broj jedan po šuntavilu". Tako je dobio nadaleko čuveni nadimak Šuntavilo.

Ljudi su mu se smejali, ali i divili se čoveku koji je u najtežim danima za sve u Srbiji uspeo da okupi drugare i da druženjem i humorom iskažu svoj prkos velikom NATO paktu.

 

 

Ruška poštarka, tako Živadinovu udovicu zovu u Majuru. Širok osmeh pokazuje da se radi o ženi spremnoj da svakoga ugosti, dočeka i da nasmeje.

- Živadin je živeo za šalu. U ovoj kući uvek je bilo humora. Svi su ga u mestu znali po tome i voleli su ga jer se uvek šalio - ispričala je Ruška.

Kako je tada ispričala, u njihovoj kući se čak ni za vreme bombardovanja nije pričalo o politici.

- Nismo o njoj pričali, uvek je u ovoj kući humor, rad i život preovladavao. Te teme su za nas bile bitne. Gledali smo uvek svoj život - rekla je Ruška.

Ona dodaje da tog čuvenog dana 1999. godine nije otišla sa Živadinom na Lugomir da brani most jer "nije verovala da će bilo šta od toga da bude".

- Radila sam i mislila sam nema od toga ništa, a taj prilog postao je popularan u svetu - rekla je Ruška. 

Posle 24 godine, prošle godine, za medije je ponovila reči svog supruga: Klintone, ti si broj jedan po šuntavilu! 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading