SPREMAMO SE ZA NAJGORE Peskov: Oni više nisu partneri, već oponenti!
EPA

- Nema potrebe da se žuri, ali u isto vreme mi smo apsolutno rešeni. Proći će neko vrijeme pre nego donesemo određene odluke, rekao je Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, Rusija je apsolutno u pravu što se tiče Kalinjingrada.

- Mi analiziramo situaciju veoma ozbiljno i iznećemo naš stav u vezi sa blokadom našim oponentima, rekao je Peskov i dodao da, nažalost, oni više nisu partneri, već oponenti.

Guverner Luganska očajan: Broj mrtvih raste (FOTO/VIDEO) - Alo.rs

Na pitanje da li treba očekivati bilo kakve uzvratne mere nakon izveštaja sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, Peskov je rekao da je potrebno vreme da se analizira situacija.

- Verujem da je to potrebno i našim protivnicima, dodao je on.

Peskov je rekao da Kremlj ne odbacuje mogućnost da će Litvanija ukinuti restrikcije u vezi sa tranzitom ka ruskoj enklavi na Baltiku, ali se sprema na najgore.

- Mi se nadamo najboljem, ali se spremamo za najgore, rekao je Peskov.

Litvanija je od 18. juna uvela ograničenja na železnički tranzit određene robe iz Rusije u Kalinjingrad zbog sankcija EU. Kalinjingrad je kasnije potvrdio da se ograničenja odnose i na kamionski teret.

UKRAJINCI OBRADILI USTAŠKU PESMU - Alo.rs

Rusija kaže da je taj potez nelegitiman, jer krši sporazume na koje se zemlja obavezala prilikom pridruživanja EU. Viljnus i EU insistiraju da samo sprovode režim sankcija.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev posetio je Kalinjingradsku oblast 21. juna. Poseta je bila planirana dosta unaprijed, ali je blokada transporta bila među pitanjima o kojima se razgovaralo na sastanku o nacionalnoj bezbednosti na kome je on prisustvovao.

Prema ranijim izveštajima, Patrušev će podneti izvještaj Putinu o ishodu svoje posete. 

Sve i ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading