Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Prvo treba da shvatimo o čemu će oni tamo govoriti, o kakvoj formuli mira. To je prva stvar. Drugo, mi smo više puta napomenuli da je, naravno, pregovarački proces bez Rusije bespredmetan i, u stvari, to je pregovarački proces bez svrhe - rekao je portparol Kremlja, prenosi TASS.

Peskov je naglasio da je Rusija otvorena za razgovore o Ukrajini, ali s obzirom na to kako je Kijev sebi zabranio pregovore, Moskva ne vidi nikakvu perspektivu za to.

- Predsednik Vladimir Putin je više puta isticao da ostajemo otvoreni za pregovarački proces, jer više volimo da rešavamo probleme na ovaj način, ali u okruženju u kojem je te pregovore zabranila sama Ukrajina, ne vidimo horizont pred nama. Tačka - dodao je on.

Švajcarska predsednica Viola Amherd najavila je u sredu da će Švajcarska održati konferenciju o takozvanoj ukrajinskoj formuli mira u regionu Burgenštok u junu 2024.

Sastanak o Ukrajini u Švajcarskoj biće gubljenje vremena bez učešća Rusije, saopštila je ruska Ambasada u Bernu za TASS.

- Sastanak u Burgenstoku, bez prisustva Rusije, verovatno će rezultirati još jednom rundom beskorisnih konsultacija koje ne mogu dati bilo kakve konkretne rezultate - navela je Ambasada komentarišući odluku Švajcarske da bude domaćin konferencije.

Kako je saopšteno iz ambasade, Švajcarska nije pozvala Rusiju na konferenciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading