MI NISMO, ONI JESU Šojgu razobličio igre NATO-a
Foto: Tanjug/Tanjug

"Ruska Federacija nikada nije bila pretnja NATO-u. Mi nemamo ni geopolitičke, niti vojne interese da napadnemo države bloka, mi jednostavno štitimo naše ljude na našim istorijskim teritorijama", rekao je Šojgu na sastanku ministara odbrane zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u glavnom gradu Kazahstana, Astani.

Šojgu je naglasio da je Rusija uvek ulagala maksimalne napore da održi stratešku stabilnost i ravnotežu snaga u svetu, prenosi Interfaks.

Prema njegovim rečima, trupe NATO-a koje se nalaze u blizini ruskih granica stvorile su dodatne pretnje vojnoj bezbednosti.

"Trupe Alijanse su se približile ruskim granicama i stvorile dodatne pretnje po vojnu bezbednost. Želim da istaknem da se nismo mi približili njima, vec oni nama", rekao je Šojgu, a prenosi RIA Novosti.

Dodao je da se posle raspada Sovjetskog Saveza nastavlja širenje Severnoatlantske alijanse na istok, iako je 90-ih godina Rusiji obećano da se to neće desiti.

Šojgu je takođe rekao da su pokušaji Zapada da nanese strateški poraz Rusiji osudjeni na neuspeh, a da će Rusija ostvariti sve ciljeve "specijalne vojne operacije", kako zvanična Moskva naziva rat u Ukrajini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading