TUŽILAŠTVO U PODGORICI FORMIRALO PREDMET PROTIV MILA ĐUKANOVIĆA Sporne izjave o krvnoj osveti
Foto: Printscreen/Printscreen

Reč je o intervjuu za podgorički Radio Antena M u kojem je Đukanović poslednja hapšenja njegovih najbližih saradnika nazvao političkim revanšizmom i uporedio sa krvnom osvetom.

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom delu, saopšteno je portalu  RTCG iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je Antena M dao M.Đ., a koji je od Uprave policije dostavljen na ocenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, naveli su iz tužilaštva.

Tužilaštvo je, dodaje se, dalo nalog Upravi policije da od Radija Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke.

Đukanović je u intervjuu još rekao da se u zemlji živi u "zatrovanoj atmosferi" i da će se, kako je naveo, "ćeranija po Crnoj Gori nastaviti". Naveo je i da je dužan da na to upozori, jer je "crnogorsko društvo društvo osvetnika”.

- To nije karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta", rekao je Đukanović i dodao da  “u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”.

- E, ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra, poručio je Đukanović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading