Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ranije je nemačko glavno tužilaštvo potvrdilo pritvaranje u Bajrojtu, u Bavarskoj, dve osobe osumnjičene za navodno špijuniranje u korist Rusije, prenela je agencija RIA Novosti.

- Jednostavno... nemam nikakve informacije o ovome - poručio je Peskov.

Kako je saopštilo nemačko tužilaštvo, dvojica osumnjičenih, Diter S. i Aleksander J, privedeni su juče u Bajrojtu i optuženi su da rade za rusku obaveštajnu službu.

Prema navodima tužilaštva, obojica su se navodno složili da sprovode diverzantske aktivnosti u Nemačkoj i bili su spremni da postavljaju eksplozive i podmeću požare na strateškim tačkama, uključujući američke vojne baze, kako bi odložili slanje vojne pomoći Ukrajini.

Dvojica muškaraca optužena su i za fotografisanje vojnih objekata. Diter S. je navodno od oktobra prošle godine u kontaktu sa osobom koja je povezana sa ruskim obaveštajnim službama, navelo je nemačko tužilaštvo. Uhapšeni je, takođe, bio uključen u vojne operacije na strani samoproglašene Donjecke Narodne Republike od 2014-2016. godine, navelo je tužilaštvo. Od marta ove godine aktivnostima Ditera S. pridružio se Aleksander J, saopštilo je tužilaštvo.

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO IZ MOSTARA Pokušavamo da očuvamo mir, a ne da se hvatamo za gušu #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #predsednik #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading