HITNO SAOPŠTENJE AMBASADE SAD U MOSKVI Amerika strahuje da će Rusija mobilisati njene državljane u toj zemlji
AP/Patrick Semansky

Američka ambasada u Moskvi pozvala je svoje građane da se uzdrže od putovanja u Rusiju, a one koji su već u toj zemlji da odmah odu, navodi se u saopštenju diplomatskog predstavništva.

Slično upozorenje ambasada je izdala još u februaru, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini i od tada nije menjala preporuke. Kao razlog za upozorenje objavljeno u sredu ambasada je navela mobilizaciju koja je počela u Rusiji.

U saopštenju diplomatskog predstavništva navodi se da Rusija „može da odbije da prihvati dvojno rusko-američko državljanstvo i pozove one koji ga imaju u vojnu službu“.

- Građani SAD ne bi trebalo da putuju u Rusiju, a oni koji borave ili putuju, treba odmah da napuste Rusiju dok još postoje dostupne varijante -  navodi se u saopštenju na sajtu ambasade. -Komercijalni letovi su trenutno ograničeni i često nedostupni u kratkom roku. Kopnene rute automobilom ili autobusom su dostupne. Ako želite da napustite Rusiju, morate sami da rezervišete odgovarajuće rute - dodaje se u saopštenju.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading