obama
Foto: EPA/EPA-EFE/PHILIP DAVALI DENMARK OUT

Sud u Lutonu tereti Rahamima "Ramija" Šaja za posedovanje nepristojnih slika dece i dogovaranje izvršenja seksualnih delikta nad decom.

On je uhapšen krajem februara i u zatvoru u Bedfordu čeka na saslušanje u junu, a suđenje treba da počne u avgustu, preneo je "Dejli mejl". 

Šaj je imao više funkcija u Obaminoj administraciji, uključujući i koordinaciju napora američke vlade u borbi protiv Talibana i terorista Al Kaide. Bio je viši savetnik u Ministarstvu finansija SAD od 2008. do 2014. godine, gde je radio na ometanju finansiranja terorizma i pomagao prekookeanskim saveznicima da uvedu sankcije neprijateljskim vladama. Takođe je savetovao načelnike generalštaba Pentagona.

Na Šajevoj stranici na Linkdinu, koja je u međuvremenu izbrisana, takođe se navodi da je savetovao Međunarodne bezbednosne snage predvođene NATO-om u Avganistanu.

Studirao je na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, a navodno je u poslednje vreme radio u američkom bankarskom gigantu "Siti grup". Portparol kompanije rekao je za "Dejli mejl" da Šaj više nije zaposlenik "Siti grupa".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading