zastave
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Odlukom da pruži finansijsku pomoć Ukrajini, Vašington je jasno stavio do znanja da su odnosi sa Moskvom mrtvi, rekao je bivši savetnik Pentagona i penzionisani pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal "Judging Freedom".

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u subotu nacrt zakona o izdvajanju skoro 61 milijarde dolara Kijevu. Ovaj dokument će potom biti poslat na razmatranje Senatu.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odluka da se Kijevu dodeli dodatna pomoć će dodatno upropastiti Ukrajinu i obogatiti SAD.

- Slanje novca Ukrajini u ovoj fazi signalizira Rusima da je svaka nada u odnose sa Vašingtonom mrtva - rekao je Mekgregor.

Prema mišljenju Mekgregora, sadašnje rukovodstvo SAD negira bilo kakve odnose sa Rusijom koji možda nisu izgrađeni po američkim uslovima. Vašington će, smatra on, razgovarati sa Moskvom tek kada Rusi „odlože oružje“ i pristanu da prihvate sve što im Amerikanci kažu.

- Gotovo je, izgleda da je NATO slab i glup, šta god da se pojavi, to će biti propala država sa demilitarizovanom zonom. “, zaključio je analitičar.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odluka da se Kijevu dodeli dodatna pomoć će dodatno upropastiti Ukrajinu i obogatiti SAD, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading