U POŽARU U BRČKOM STRADALO JE I DVOJE DECE Vatra buknula zbog upaljenih sveća
Instagram

Velika tragedija pogodila je rano jutros brčansko naselje Suljagića sokak kada je u požaru smrtno stradalo šest osoba, među njima dvoje dece, piše Klix.

Susedi tvrde da su vatru u kući verovatno raširile sveće koje su stariji članovi porodice zapalili jer su boravili u objektu bez struje.

Službenici brčanske policije jutros u 6:20 dobili su prijavu da je u Sarajevskoj ulici, na skretanju prema naselju Suljagića sokak, izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvoro povređenih.

Na mestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju uviđaj i utvrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema neslužbenim informacijama, smrt stradalih je verovatno nastupila usled gušenja ugljen monoksidom.

"Smrt ih je zadesila zbog nemaštine"

Kako su kazali susedi u razgovoru s novinarom portala Klix.ba, ova tragedija ih je jako potresla, posebno zbog činjenice da su bili u bliskom odnosu sa jedanaestočlanom romskom porodicom koja je živela u nemaštini.

"Još uvek ne mogu verovati šta se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naše susedstvo. Ova porodica je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog nemaštine.

Instagram

 

 

Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je takođe poginuo, imao je kafić, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živeli su tako što su ostali članovi obitelji prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom rečju, to je bila beda. U kući su imali jedan mali štednjak, a grijali su se tako što su im susedi donosili drva", kaže komšija Meho Šečić.

On navodi da je ova brčanska obitelj živjela u kući bez struje i vode, naglasivši da su uvečer tri ili četiri sviće palili kako bi osvetlili prostorije u kojima su boravili.

"Prema onome što znam, požar su izazvale najverovatnije sveće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje dece.

Zet se uspio spasiti tako što je pobegao nakon izbijanja požara, ali je četvoro dece povređeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživeti", navodi Šečić, čije je svedočenje potvrdilo i još nekoliko komšija koji su se nalazili u neposrednoj blizini kuće.

Nadležni u javnost još uvek ne izlaze s previše informacija. Osim što su naveli da je šest osoba smrtno stradalo, a da su četiri povređene, iz brčanske policije su kazali da njihovi službenici na terenu vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca.

Na mestu događaja je i protuivožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se nesreća ogodila.

 

Komentari (0)

Loading