MALOLETNIK PRETIO MASAKROM U ŠKOLI Produžen pritvor tinejdžeru nakon što je objavio listu za ODSTREL
Foto: Printscreen/Youtube

Prema novim informacijama, sud u Trebinju je doneo rešenje kojim se maloletniku iz Bileće produžuje pritvor koji može trajati najviše do 12. juna 2024. godine, na predlog Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Odluka je, kako prenose mediji, donesena nakon održanog ročišta u prisustvu republičkog javnog tužioca, maloletnika i njegovog branioca.

- Imajući u vidu osetljivost samog predmeta i činjenicu da se radi o maloletnom licu, više informacija, za sada, nije moguće saopštiti - naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Podsetimo, maloletnik je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo terorizma, na način da je putem uživo razgovora na jednoj društvenoj mreži pokazao da je nacrtao plan napada na Centar srednjih škola u Trebinju, popisujući mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, kao i da će sve okončati samoubistvom, preneli su tada mediji. Na snimku se videlo kako je u svesci iscrtana skica škole. Označeni su ulazi, dvorište, hodnik stepenište i popisan broj mrtvih po različitim prostorijama.

Čak je zapisana i ukupna kalkulacija u kojoj se navodi 12 mrtvih i 23 ranjena. Osim broja mrtvih, napisana je i satnica prema kojoj bi navodni napad trebalo da počne u 10.10 sati, izlazak je planiran u 12.22 sati, dolazak policije u 12.53 sati, dok je u 13.05 sati upisano - samoubistvo. Sporni razgovor je pratilo više osoba, a jedan zabrinuti korisnik interneta je sve prijavio policiji.

Maloletnik je nakon istrage i akcije koju su vodili PU Trebinje i Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma u saradnji sa javnim tužilaštvom, uhapšen u Bileći. On je sproveden javnom tužilaštvu Rrepublike Srpske na dalje postupanje, da bi mu Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, odredio pritvor.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading