UPOZORENJE IZ BELE KUĆE Kini je dat ultimatum
AP/Patrick Semansky

 

On je to upozorenje izneo tokom intervjua za američku TV mrežu Foks njuz.

Upitan da li će i predsednik SAD insistirati na drugoj međunarodnoj istrazi o poreklu virusa korona u Kini, odnosno na tome da ona bude nezavisna, Salivan je odgovorio da je o tome bilo reči na nedavnom samitu G7 i da je Bajden ubedio svoje sagovornike da na Kinu mora da se izvrši pritisak. 

Pekingu je, tvrdi Salivan, dat ultimatum, ili da se povinuje zahtevima i dozvoli istraživačima pravi rad kako bi se otkrilo odakle stvarno dolazi kovid 19, ili da se suoči sa izolacijom međunarodne zajednice, prenosi RT.

Peking je tu izjavu osudio i okarakterisao kao ozbiljno kršenje osnovnih normi međunarodnih odnosa, optužujući G7 za podsticanje razdora u vreme kada su potrebni zajednički napori.

Novi zahtev da se u Kini ponovo sprovede istraga o poreklu korone stiže nakon izveštaja američkih medija da su se prvi slučajevi obolelih koji su imali simptome poput onih koje imaju zaraženi kovidom 19 pojavili znatno pre izbijanja pandemije u laboratoriji u Vuhanu.

Međutim, postoje i istraživanja sprovedena u SAD, a po kojima je vrlo verovatno da je virus na američkom tlu bio prisutan takođe pre zvaničnog proglašenja pandemije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading