HAOS ŠIROM AMERIKE Uhapšeno više desetina studenata, sukob demonstranata i policije (VIDEO)
Foto: Tanjug/Tanjug/Bernat Armangue

U Teksasu su juče uhapšene 34 osobe, nakon sukoba demonstranata i policije i policijske konjice, a među uhapšenima je i novinar američke televizije Foks, prenosi Asošijeted pres.

 

 

Studenti iz Teksasa su zahtevali od njihovog univerziteta da prekine svaku saradnju sa kompanijama koje proizvode i prodaju oružje Izraelu, piše Independent.

Hapšenja su prošla mirnije u Kaliforniji, gde je uhapšeno oko 20 studenata koji su prethodno zabarakadirali tri dana zgradu univerziteta, na šta je univerzitet odgovorio organizujući nastavu preko interneta.

Policija je potvrdila da je fotograf uhapšen. Dugogodišnji teksaški novinar je oboren u haosu i moglo se videti kako krvari pre nego što je policija pomogla osoblju hitne medicinske pomoći.

 

 

Uprkos hapšenjima, studenti gradskog univerziteta nameravaju da nastave protest u četvrtak popodne po lokalnom vremenu. Očekuje se da im se pridruže i nastavnici.

 

 

Ranije ove nedelje je policija saopštila da su 133 demonstranta privedena na Univerzitetu u Njujorku, a oko 40 na univerzitetu Jejl.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading