Kijev
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Vladajuća elita u Sjedinjenim Američkim Državama, bez obzira na partijsku pripadnost, spremna je da oružjem napumpava režim u Kijevu kako bi bio u stanju da se bori do poslednjeg Ukrajinca", navodi se između ostalog u saopštenju objavljenom na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

Predstavnički dom američkog Kongresa u subotu je velikom većinom usvojio zakon o izdvajanju skoro 61 milijarde dolara pomoći za Ukrajinu, a nakon što je predlog usvojen u Predstavničkom domu, slede rasprava i glasanje u Senatu.

"Akcije Sjedinjenih Država kao realne strane u sukobu suočiće se sa bezuslovnim i odlučnim odbijanjem. Sve dublje uranjanje Vašingtona u hibridni rat protiv Rusije rezultiraće istim, glasnim i ponižavajućim fijaskom Amerike kao u vreme rata u Vijetnamu i Avganistanu. Grozničavi pokušaji spasavanja neonacističkog režima Zelenskog biće u potpunosti neuspešni", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je naglasilo da se Bela kuća više ne kladi na pobedu kontrolisanog režima u Kijevu, već se nadaju da će Oružane snage Ukrajine izdržati barem do novembarskih predsedničkih izbora u SAD "kako imidž Bajdena ne bi bio pokvaren".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading