selo
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Bjelopoljac Vesko Šutović, uspešan biznismen iz Sjedinjenih Američkih Država nudi mesečnu platu od 700 evra porodici koja želi da radi na njegovom imanju u Gornjim selima, na sedam kliometara od centra grada. Obećava siguran otkup svih poljoprivrednih proizvoda jer namerava uskoro da otvori hotel u rodnoj Crnoj Gori.

Šutović ne želi da mu dedovina bude zapuštena i spreman je da porodici kupi stoku (10 krava ili 100 ovaca i koza) i da sav prihod bude njihov, plus na sve to bi davao porodici i zagarntovanu platu. U Americi je više decenija vlasnik nekoliko kompanija, u nadomak Bijelog Polja poseduje imanje od 50 hektara, kuće, štale i druge pomoćne objekte, a u toku je i izgradnja hotela.

"Čitav prihod od prodaje mleka, sira, teladi, jagnjadi, išao bi porodici. Na imanju imamo svu neophodnu mehanizaciju, a za sve što im treba ja sam im na raspolaganju. Voleo bih da dođe porodica s decom. S ovom ponudom sam upoznao i ministra poljoprivrede Crne Gore i verujem da će se naći porodica koja bi ozbiljno shvatila moju ponudu i ozbiljno se prihvatila posla", kaže Šutović:

"Napomenuo bih da porodica mora biti poštena, ne sme imati nikakvih problema sa zakonom i da za njih treba da postoje preporuke. Kandidati će biti proveravani jer ne bih želeo da mi se usele nečasni ljudi. Porodici će biti na raspolaganju kuća sa četiri spavaće sobe, a zainteresovani više informacija mogu da dobiju u Ministarstvu poljoprovrede Crne Gore.

Alo.rs/Kurir.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading