Tinejdžer nađen posle 2 godine
Foto: Printscreen/Foto:Printscreen

Glavni osumnjičeni za Raundsovo ubistvo odveo je policajce do mesta gde je zakopao telo kao deo sporazuma o priznanju krivice.

Raundsova porodica je obaveštena oko 11 sati da su njegovi posmrtni ostaci pronađeni u udaljenoj oblasti u blizini državne granice Juta-Nevada.

Tinejdžer nađen posle 2 godine

Foto:Printscreen

 

 

Posmrtni ostaci se sada nalaze kod državnog lekara radi zvanične potvrde identiteta, a mesto gde su pronađeni skeletni ostaci se obrađuje radi dokaza.

- Zahvaljujemo se svima na podršci i ljubavi. Zahvalni smo što sada imamo Dilanovo telo i što možemo da ga vratimo kući dok nastavljamo našu borbu za pravdu - rekla je Raundsova majka Kendis Kuli nakon otkrića.

Raunds, 19-godišnji rodom iz Ajdaha, preselio se u Lusin u Juti kako bi osnovao svoju farmu. Nestao je 28. maja 2022. godine, kada je razgovarao sa svojom bakom telefonom. Od tada ga više niko nije ni video ni čuo.

 

 

Džejms Brener (60), šunjao se na imanju u blizini farme kada je Raunds nestao.

Članovi Raundsove porodice prijavili su da je u vreme nestanka imao „čudan sukob“ sa strancem za koga je Dilan „osećao da je opasan i da je možda bio drogiran".

U martu prošle godine je objavljeno da su istražitelji u ovom slučaju pronašli video snimak na Raundsovom telefonu koji je datirao otprilike u vreme njegovog nestanka.

Na njemu je „prikazan Brener sa krvavim mrljama na rukama i košulji dok čisti pištolj“, prema optužbama podignutim protiv Brenera kasnije tog meseca.

 

 

Istražitelji su takođe utvrdili da je analiza košulje koju je Brener nosio na snimku otkrila da ima Roundsov DNK.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading