Danil Medvedev
Foto: EPA/EPA

Trenutno treći igrač sveta je mesto među četvoricom najboljih obezbedio pobedom nad Igom Umberom rezultatom 2:1.

Po setovima je bilo 6:4, 3:6, 6:1 nakon nešto više od dva sata igre. 

Burno je počeo duel dvojice tenisera, pa smo tako u prvom setu videli četiri brejka uzastopno koji su se međusobno poništili, ali je Francuz u ostatku prvog dela igre popustio i pri rezultatu 4:4 ponovo dozvolio Medvedevu da napravi ovaj brejk. Osvajaču US Opena je preostalo samo da brejk i potvrdi u narednom gemu, što čini i osvaja prvi set.

TENISERI DIGLI GLAS Evo šta je razlog učestalih povreda igrača

Nije to poljuljalo Umbera koji se ekspresno vratio. Na startu drugog seta je odoleo naletu protivnika i spasao dve brejk lopte, kojih nije bilo sve do devetog gema kada Umber koristi jedinu šansu za oduzimanje servisa protivnika i potom dolazi do izjednačenja u setovima.

Ipak, to je bio njegov maksimum, pa je Medvedev u setu odluke napravio čak tri brejka i iskoristio već prvu meč loptu.

Za Medvedeva je ovo osma pobeda u nizu u Kini, gde je poslednji put osvojio turnir u Šangaju kada je igrao. Predstojeće polufinale će mu biti 10. u 2023. godini.

Rival Medvedeva u borbi za finale će mu biti bolji iz duela Nikolasa Jarija i Aleksandera Zvereva. 

BONUS VIDEO: 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading