Sudar Đokovića i Alkaraza
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Novak je u polufinalu pobedio Španca Karlosa Alkaraza - 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, nakon tri sata i 15 minuta borbe.

Prva dva seta su bila za pamćenje i sadržali su sve ono što jedan kvalitetan duel treba da poseduje. Spektakularne vinere iz svih pozicija, preokrete, dramu.

A, onda početkom trećeg seta, Španac počinje da se muči sa povredom. Mučno je bilo gledati ga u tim momentima, jedva se kretao i Novak je to naravno znao da iskoristi, pa će u nedelju igrati za rekordnu 23. grend slem titulu, ali i povratak na prvo mesto ATP liste.

 

 

Izgleda da je Španac imao problem sa grčevima i velika je šteta što u nastavku nismo gledali borbu kao iz prva dva seta, jer je pretendovalo da ovo postane jedan od najboljih mečeva u godini.

Prvi set je Novak taktički odigrao perfektno. Igrao je agresivno, izlazio na mrežu, menjao ritvam, a ono što je bilo verovatno i od ključne važnosti, mnogo je lakih poena servisom osvojio.

Napravio je Đoković rani brejk, Alkaraz je pretio, imao ukupno četiri set lopte, ali je 36-godišnji Beograđanin uspeo da ih spasi.

Drugi set je bio fenomenalan!

Serveri su bili prilično sigurni, a onda u finišu seta Novak je imao problem sa desnom podlakticom, pa mu je ukazivana lekarska pomoć.

Poveo je Španac sa 5:3, Đoković uspeo da se vrati u igru i izjednači na 5:5.

Imao je Srbin brejk loptu, ali je čist bekhend poslao u aut. Naredni gem je bio Novakov najlošiji, nije uzeo ni poen, pa je Alkaraz došao do izjednačenja.

Očekivalo se tada da gledamo nastavak brutalnog meča, ali se Alkaraz povredio i Đokoviću nije bilo teško da privede meč kraju.

Novak će u nedelju u finalu igrati sa boljim iz duela Kasper Rud - Aleksander Zverev.

ĐOKOVIĆ - ALKARAZ 6:3, 5:7, 6:1, 6:1

Četvrti set:

6:1 - Kraj! Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa!

5:1 - Prvi gem za Španca u ovom setu, ali sada Novak servira za pobedu.

5:0 - Sve je ovde rešeno, mada se i ovaj gem igrao na razliku, ali je servis slušao Đokovića i četiri poena ga dele od plasmana u finale.

3:0 - Sada Novak mnogo lakše dolazi do gema i ima baš lepu prednost.

2:0 - Breeeejk! Đoković pravi džinovski korak ka finalu, ali Karlos nema nameru da odustane.

1:0 - Gem za Novaka, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Spasio je Đoković dve brejk lopte, a deluje da se Španac oporavio. Ne sme Novak da se opušta. 

Treći set:

 

 

6:1 - Set za Đokovića, ali Španac se jedva kreće. Nakon seta otišao je u toalet, videćemo da li će biti u stanju da nastavi meč.

5:1 - Novi gem za Novaka, ali veliko je pitanje da li će Alkaraz biti u stanju da odigra meč do kraja.

4:1 - Još jedan brejk pravi Novak, ali zaista je mučno gledati Španca u ovim trenucima koji jedva stoji na nogama.

 

 

3:1 - Iako vidno u problemima Alkaraz je uspeo da dođe do 40:40, ali Novak dobija naredna dva poena i potvrđuje brejk.

2:1 - Gem za Novaka. Po pravilu Novak je dobio naredni gem, jer je Španac iskoristio medicinski tajm-aut kada nije imao pravo za to.

1:1 - Dobija gem Đoković iako nije bilo lako, imao je Španac 15:30, ali onda Novak osvaja tri poena u nizu. Ipak, Španac se požalio na povredu, pa je meč prekinut. Izgleda da Španac ima problem sa grčevima.

0:1 - Prvi gem trećeg seta dobija Alkaraz. Bilo je 30:30, ali je naredna dva poena dobio Španac i poveo sa 1:0.

Drugi set:

5:7 - Stao je Novak potpuno u ovom gemu, izgubio ga bez izgubljenog poena i Alkaraz dolazi do izjednačenja.

 

 

5:6 - Još jedan neverovatan gem. Imao je Novak brejk loptu, ušlo se u nešto dužu razmenu, ali je Đoković čist bekhend poslao u aut i propustio ogromnu priliku da napravi možda ključan udarac u ovom polufinalu. Ogromna šansa je to bila. Ovako, sada će ponovo servirati za ostanak u setu.

5:5 - Šta je sada uradio Novak Đoković! Alkaraz je imao tri vezane set lopte, ali je onda Novak pokazao zašto je najveći svih vremena! Prvu set loptu je spasio na spektakularan način, na drugoj odigrao servis volej, a kod treće je pronašao dobar servis. Nastavlja se drama u drugom setu.

 

 

4:5 - Ribreeeejk! Uzvraća Đoković udarac i vraća se u drugi set. Strašan gem su odigrali, Novak prvu brejk loptu nije iskoristio iako je imao lepu šansu, pošto je Španac odigrao servis volej na drugi servis, ali je Đoković ritern poslao u aut. Ipak, na drugoj smo videli Novakov "trejdmark" kada je pogodio liniju bekhend paralelom.

 

 

3:5 - Prvi brejk od početka meča pravi Alkaraz i to u kakvom trenutku. Prvu brejk loptu je Novak uspeo da spasi, ali ne i drugu. Podigao je Karlos nivo igre, ali je i Đoković pravio neke neiznuđene greške.

3:4 - Serveri i dalje sigurni, ali ono što brine jeste što se Novak požalio na bol u desnoj ruci.

novak

Printscreen

 

 

3:3 - Perfektan gem Novaka. Serveri prilično sigurni. Sledi rasplet u drugom setu.

3:2 - Još jedan ubedljiv gem Španca u kom je Novaku prepustio samo jedan poen.

2:2 - Nastavlja Novak sa sigurnom igrom u gemovima na svoj servis, što je jako važno.

2:1 - Gem u kom smo videli najbolji poen od početka turnira, a izveo ga je Alkaraz.

 

 

1:1 - Ali i Novak je dosta siguran, laki siguran gem.

0:1 - Odličan gem Alkaraza na startu drugog seta, nije Novaku prepustio nijedan poen.

Prvi set:

6:3 - Set za Novaka! Nije mogao bez drame ni ovaj gem da prođe, ponovo je Španac imao brejk loptu, ali je Đokoviću servis pritekao u pomoć, i upravo zahvaljujući njemu dolazi do prvog seta. Prvi, ali veliki korak ka finalu!

 

 

5:3 - Imao je Đoković set loptu, ali je Alkaraz pronašao dobar prvi servis, a onda pogodio forhend i došao do 40:40. Gem je završio sjajnim bekhendom. Sada Novak servira za set.

5:2 - Daleko najdramatičniji i najduži gem od početka meča. Potpuno je stao prvi servis Đokoviću, Španac je imao tri brejk lopte, ali je Novak uspeo da se izvuče, premda su i jedan i drugi mnogo grešili, ali i pogađali neke neverovatne vinere.

 

 

4:2 - Prekida Alkaraz Novakovu seriju od tri uzastopna gema i smanjuje na 4:2.

4:1 - Potvrđen brejk i to prilično rutinski. Primetna nervoza kod Alkaraza na startu, što Novak znalački koristi.

3:1 - Breeeeejk! Novak zadaje prvi udarac i dolazi do brejka. Opet je hrabrom igrom došao do brejk lopte, koju je iskoristio tako što je odigrao divan drop šot, a onda bio i siguran na mreži. Početak kakav se samo poželeti može.

 

 

2:1 - Sjajan gem, bilo je 30:30, a onda je Novak odigrao divan volej, a zatim pogodio forhend viner. Agresivan Đoković na startu, što je dobar znak.

1:1 - I Alkaraz prilično siguran, ali vetar zadaje veliki problem igračima.

1:0 - Odličan uvodni gem za Novaka, Špancu je prepustio samo jedan poen. Servis je jako dobro funkcionisao. 

14.54 - Igrači u ovim momentima izlaze na teren.

 

 

14.40 - Sve je spremno za spektakl.

 

 

14.06 - Bukmejkeri odredili ko je favorit u ovom meču, prednost se daje Špancu. 

13.40 - Posle Novaka i Alkaraza, u drugom polufinalu se sastaju Zverev i Rud. 

12.55 -  Novak je odradio posledni trening pred okršaj sa Alkarazom. Đoković je dočekan ovacijama pred krcatim tribinama. 

12.40 - Već su krenule prve varnice van terena. Alkaraz se oglasio na Tviteru i poslao jaku poruku. 

12.00 - Ulog je ogroman. Novak bi u slučaju pobede došao na korak od rekordne 23. grend slem titule, ali i povratka na prvo mesto ATP liste. Da bi 36-godišnji Beograđanin od ponedeljka ponovo bio na vrhu karavana, potrebno je da osvoji titulu.

11.59 - Prema kladionicama, Alkaraz je favorit. Kvota na španskog tenisera je 1.45, dok je na Đokovića 2.60.

11.57 - Srbin i Španac su se sastali samo jednom, bilo je to prošle godine u polufinalu mastersa u Madridu, kada je Karlos slavio posle preokreta. 

11.55 - Novak i Alkaraz su ubedljivo najviše pokazali od početka Rolan Garosa i prilično lako su došli do polufinala. Obojica su izgubili samo po set.

Nole pobedio u prvom kolu

EPA-EFE/YOAN VALAT

 

 

Đoković je redom pobeđivao Kovačevića, Fučoviča, Davidoviča Fokinu, Variljasa i Hačanova.

Sa druge strane, Karlos je bio bolji od Kobolija, Danijela, Šapovalova, Musetija i Cicipasa.

11.53 - "Finale pre finala" - izraz koji se toliko često koristi da je postao fraza, ali sada je zaista tako, ko god slavi u ovom duelu biće veliki favorit u nedelju ma ko stajao preko puta mreže.

NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ U FINALU ROLAN GAROSA Novak srušio ranjenog Alkaraza, Srbin u nedelju igra za istoriju

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

 

 

11.51 - Meč koji je ceo svet sa nestrpljenjem čekao, sudar prema mišljnenju mnogih, najvećeg ikada, protiv svetskog broja jedan.

11.50 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu Rolan Garosa u kom se sastaju Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sever

09.06.2023 15:05

Idemoooooooooo Noleeeeeeeeee💪🙏🎾🏆🇷🇸