FENOMENALNI NOVAK NASTAVIO POHOD KA TITULI! Đoković počistio Amerikanca i zakazao duel sa Federerovim dželatom!
Tanjug/Ap

Đoković je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Tejlora Frica 6:4, 6:3, posle jednog sata i 14 minuta igre.

Bio je ovo dosta čudan meč u kom smo videli veliki broj brejkova. Igralo se dosta brzo, pa je meč trajao tek nešto više od jednog sata.

Novak je odlično otvorio meč, napravio rani brejk i poveo 2:0, ali je onda izgubio servis gem sa nulom i Fric se vratio u igru. Jeste Đokoviću stao servis, ali se mora odati priznanje Amerikancu koji je jako dobro riternirao.

Prvi reket sveta je ponovo oduzeo servis rivalu u osmom gemu. Delovalo je da će rutinski privesti set kraju, ali se dogodila gotovo identična situacija s početka meča i Đoković je pretrpeo brejk sa nulom.

Ipak, revija brejkova se nastavila i Novak, pre svega zahvaljujući odličnim riternima, dolazi do prvog seta.

Tamo gde su stali u prvom, nastavili su na početku drugog seta, pošto je viđena razmena brejkova. 

Naredni, treći gem, bio je ključni, pošto je Novak uspeo da spasi dve vezane brejk lopte i povede sa 2:1. Tada su mu u pomoć priskočili servis i forhend i izvukao se iz neprijatne situacije.

Nastavio je Novak odlično da riternira, a novim odličnim forhendom pravi brejk u šestom gemu. 

Zatim je usledio savršen gem na servis petostrukog šampiona Pariza koji je trajao tek nešto više od 50 sekundi. 

Fric je uspeo da smanji na 5:3, ali je već u narednom gemu Đoković odservirao za plasman u polufinale.

Tamo će mu rival biti Hubert Hurkač koji je posle velike borbe pobedio Džejmsa Dakvorta

Hurkač igra odlično ove godine, osvojio je masters u Majamiju, a u četvrtfinalu Vimbldona je počistio Rodžera Federera, što je Švajcarcu ujedno bio poslednji meč u ovoj sezoni.

ĐOKOVIĆ - FRIC 6:4, 6:3

Drugi set:

6:3 - Kraaaj! Fenomenalni Novak dobija gem sa nulom i ide u polufinale! 

5:3 - Osvaja Fric servis gem i ostaje u meču. 

5:2 - Perfektan gem za Đokovića koji je trajao tek nešto malo više od 50 sekundi! U narednom gemu Fric servira za ostanak u meču.

4:2 - Breeeejk! Sjajno je Novak odigrao u ovom gemu i odličnim forhendom došao do brejka. Sada je na dva gema od pobede. 

3:2 - Gem sa nulom za Đokovića. Konačno su serveri uhvatili ritam na servisu.

2:2 - I Fric napokon dobija gem na svoj servis.

2:1 - Novak spasio dve brejk lopte i prekinuo seriju od pet uzastopnih brejkova. Servis i forhend su priskočili u pomoć kada je to bilo potrebno.

1:1 - Breeejk! Peti brejk u nizu! Novak se momentalno vraća u drugi set. Dosta čudan meč.

0:1 - Novak pretrpeo brejk. Baš je opao ritam na startu drugog seta, nastavlja se revija brejkova.

FENOMENALNI NOVAK NASTAVIO POHOD KA TITULI! Đoković počistio Amerikanca i zakazao duel sa Federerovim dželatom!

Tanjug/Ap

 

Prvi set:

6:4 - Breeeejk, a ujedno i set za Đokovića! Odlično je riternirao Novak u ovom gemu, prvu set loptu je prokockao pošto je pogrešio iz forhenda, ali koristi drugu nakon auta Frica i dobija prvi set u kom smo videli čak pet brejkova!

5:4 - Ribrejk! Baš kao i na početku meča, Novak ne uspeva da materijalizuje brejk! Ponovo je Đoković izgubio gem sa nulom. Odservirao je dve duple greške, Fric odigrao jedan spektakularan poen i vratio se u igru. 

5:3 - Breeeejk! Fenomenalan gem za Novaka. Fric je prvo napravio duplu servis grešku, a onda je usledio Novakov silovit napad, zatim je iz neverovatne defanzive osvojio poen i došao do tri vezane brejk prilike. Koristi već u prvu i u narednom gemu servira za set.

 

 

4:3 - Još jedan lak gem na Đokovićev servis. 

3:3 - Najduži gem od početka meča, dobija ga Fric. Bilo je 40:15, onda je Novak odigrao divan poen, usledila je greška Amerikanca - 40:40. Đoković do brejk lopte dolazi nakon greške Frica, usledila je duža razmena u kojoj je Srbin poslao forhend u aut za novo izjednačenje. Naredna dva poena pripala su Tejloru koji se tako izvukao iz nezgodne situacije.

3:2 - Sjajan gem za Novaka u kom je odservirao tri asa.

 

 

2:2 - Sada Fric osvaja dva gema u nizu. Bilo je 30:30, a onda Amerikanac pronalazi dva dobra servisa i izjednačuje na 2:2.

2:1 - Ribrejk! Fantastično je riternirao Fric i bez izgubljenog poena napravio brejk, nakon Đokovićeve greške iz bekhenda. Razmena brejkova na startu susreta. Naročito je bio impresivan ritern Amerikanca na 0:30 kada je forhendom pogodio viner.

2:0 - Breejk! Duplu grešku je napravio Fric i Novak je stigao do 0:30. Divan poen osvaja prvi reket sveta i stiže do tri vezane brejk lopte. Prvu je Fric spasao asom, ali kod druge greši iz bekhenda i Đoković pravi brejk! Savršen početak meča za svetskog broja 1!

1:0 - Perfektan gem za Đokovića. Prvi poen Novak osvaja servis vinerom, a onda as, pa novi viner iz servisa i još jedan as.

16.40 - Đoković i Fric su upravo izašli na teren. Nakon zagrevanja počinje četvrtfinale.

 

 

16.24 - Hurkač je upravo pobedio Dakvorta i plasirao se u polufinale, gde će mu rival biti bolji iz duela Đoković - Fric. Meč između Novaka i Tejlora trebalo bi da počne u 16.40.

 

 

16.10 - Preostali parovi četvrtfinala su Igo Gaston - Danil Medvedev i Kasper Rud - Aleksandar Zverev.

15.38 - Hurkač i Dakvort će igrati treći set, tako da Novak neće na teren pre 16.30

15.30 - Meč između Đokovića i Frica počeće kada svoj duel na centralnom terenu završe Hubert Hurkač i Džejms Dakvort koji su počeli u 14 časova.

15.25 - Fric ima 24 godine, 26. je teniser sveta i nalazi se u veoma dobroj formi. Jasno je Novaku neće biti nimalo lako da izbori plasman u polufinale mastersa u Parizu.

FENOMENALNI NOVAK NASTAVIO POHOD KA TITULI! Đoković počistio Amerikanca i zakazao duel sa Federerovim dželatom!

EPA-EFE/YOAN VALAT

 

15.18 - Fric je na putu do meča sa Đokovićem pobedio Lorenca Sonega, Andreja Rubljova i Kamerona Norija. 

15.14 - Novak je bio slobodan u prvom kolu, da bi u drugom pobedio Martona Fučoviča u tri seta. Meč osmine finala predao mu je Gael Monfis zbog povrede.

15.11 - Fric je nakon meča na Australijan openu optužio Đokovića kako je lažirao povredu.

FENOMENALNI NOVAK NASTAVIO POHOD KA TITULI! Đoković počistio Amerikanca i zakazao duel sa Federerovim dželatom!

EPA/ IAN LANGSDON

 

15.09 - Novak i Tejlor su se sastali četiri puta i sva četiri duela dobio je prvi teniser sveta. Ove godine su igrali u trećem kolu Australijan opena kada je Đoković slavio u pet setova i trećem kolu mastersa u Rimu - 6:3, 7:6 u korist Srbina.

15.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču četvrfinala mastersa u Parizu između Novaka Đokovića i Tejlora Frica. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz prestonice Francuske. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading