TRENER PARTIZANA JASAN Biće pojačanja! Onda je pomenuo brojna imena...
FK Partizan

Partizan je jesenji prvak.

Trener Aleksandar Stanojević je izrazio zadovoljstvo rezultatima i igrom ekipe:

- Zadovoljan sam, rezultat kreira mišjenje u ovom poslu. Jedna nerešena utakmica može da vam promeni i okrene mišljenje. Prevashodno sam najzadovoljniji time što smo pokazali da smo bili svi kao jedan, da je svaki igrač Partizana bitan.

Crno-beli imaju pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.

- Najzdovoljni sam gol razlikom 57:6, to je dobar i veliki pokazatelj svega. Kad postižete 2,7 golova po utakmici, to je moje najveće zadovoljstvo. Kao i da smo neke mlade igrače afirmisali, da su pokazali da mogu da budu nosioci igre. Suština je da ovaj tim može bez svakog i da nam je svako potreban.

Potsetili su novinari Stanojevića da je na kraju prošle sezone podneo ostavku.

- Uvek ima prostora za napredak, mi tačno znamo šta nam treba u fazi igre za sledeću polusezonu, hoćemo neke nove stvari da dodamo. S druge strane mi smo tada pobedili 19 utakmica zaredom bilo je dobrih stvari, ali kada ne krunišete to rezultatom vrednim titule ili Kupa, ne možete da budete zadovoljni. Ja sve shvatam emotivno.

Rezimirao je Ligu konferencija.

- Današnji fudbal se promenio unazad deset godina. Imate Floru, kada sam ja igrao pobedili smo 6:1, a danas nas je pobedila, svi su sličnih kvaliteta, teško je biti dominantan. Zadovoljan sam što smo ispunili cilj. Gent je bolja ekipa od nas i ovo je realno stanje. Nismo igrali Ligu šampiona već treće po redu takmičenje, ne treba da poredimo.

Sledi Sparta u 1/16 finala.

- Imamo šanse, igramo protiv Sparte, ozbilje ekipe koja je u vrhu prvenstva, veliki klub sa velikom tradicijom. Imamo šansu da probamo nešto da napravimo. Šta je cilj u Evropi, da uđete grupu, pa da je prodjete. Jedino šta smo mogli više je da budemo prvi u grupi, prezadovoljan sam.

O pojačanjima na zimu...

- Ne volim da gomilam strance ako ne mogu sigurno da nam donesu razliku. Uvek ću se pre osloniti na momke iz omladinske škole. Da se Marko Milovanović nije pokazao kako se pokazao tokom priprema, da se nije pokazao u ovim utakmicama... Sve vreme smo gledali stranca napadača, imali smo spremljene igrače koji su bili blizu. Ja sam to stopirao, zašto bih doveo nekog stranca kad imamo izuzetnog igrača od 18 godina. U prošlosti sam igrao derbije sa Markovićem, detetom Partizana i Šćepovićem sa 19 godina. Opredeliću se za to. Nikad ne znate ko će otići. Nama treba defanzivni zadnji vezni, da li će to biti stranac ili domaći igrač? Imamo već četiri, pet igrača u fokusu sa kojima smo pregovarali. To nam fali. Ali, imate i četiri, pet igrača koji se vraćaju iz povreda, imamo dosta mladih igrača.

Tražio je predloge od novinara za novajlije, pomenuli su "osmicu".

- Imamo Jojića, pogledajte njegov broj golova i asistencija, Pantić igra od kaznenog od kaznenog. Da li možemo bolje, možda Kantea? Zašto da dovodim strance kad imamo Jojića i Šćekića kao profil "boks tu boks" igrača. Jedino ako neko ide. Imamo Zdjelara i Smiljanića kao tipične zadnje vezne igrače, to nam je nephodno i tražićemo da dovedemo. Trenutno smo popunjeni na svim pozicijama, ali da li je to adekvatno, da li je dobro? Naravno da uvek može bolje, ali imate i budžet i igrače ovde sa ozbiljnim platama. Na krilu Markovića i Meniga koji je podigao formu. Zašto bih zatvarao Nikolu Terzića ili Nemanju Jovića?

 

Naglasio je trener crno-belih da nikada neće sprečavati igrača koji želi da ode.

- Ako mi kaže da ne želi da se bori i da ga ne interesuje titula, rekao bih da nema problema. To je ključ, igrač koji neće da ostane, neka ide. Ali mora da zna ako ostane da nije neprikosnoven. Mora da bude spreman da bude na klupi, svako ko nije spreman na tu vrstu konkurencije može da ide. Svi smo nebitni u odnosu na Partizan. Uključujući i mene. Želeo bih da svi ostanu i još da se pojačamo, a biće pojačanja, naravno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading