MOĆNI PARTIZAN Obradović ima specijalnu poruku za navijače
ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan je u 5. kolu ABA lige u Beogradu demolirao Krku 92:45!

Trener crno-belih Željko Obradović zadovoljan kako je ekipa odigrala.

- Utisci su, naravno, veoma pozitivni. Mislim da smo odigrali ozbiljnu utakmicu, od prve do poslednje sekunde. To je način na koji smo se ponašali na svim dosadašnjim utakmicama i na tome ćemo insistirali. Uvek ozbiljnost, prema sebi, protivniku i ono što je najvažnije, prema ljudima koji dolaze da nas bodre i koji su večeras pravili fantastičnu atmosferu.

Na kraju +47!

- Verovatno ovo nije realna slika, pošto je Krka u dosadašnjem toku lige igrala veoma dobro. Utakmica se završila onako kako se završila, ali ponavljam još jednom, izuzetno sam zadovoljan načinom na koji smo igrali tokom svih 40 minuta.

Izraelac Jam Madar odličan u šutu, još bolji kao asistent, nesebičan.

- Mlad igrač sa osećajem za igru, vredan, ponaša se dobro, kao i svi mladi igrači ponekad ima problema sa koncentracijom.

Obradović je rekao da je Kuruc dobio korona virus kada je došao do nekog stepena forme i da je odsustvovao desetak dana, što je donelo posledice.

- Bilo je logično da večeras provede što više vremena na parketu jer od njega očekujem dosta, kao i od svih ostalih. Ulazimo u ritam dve utakmice sedmično, energija i podela minuta će biti važni u narednom periodu. Treba svako od njih da se oseti važnim i da zna da je ovo početak svega što je pred nama. Mnogo utakmica, mnogo putovanja, nešto manje treninga. Do sada je bilo drugačije, imali smo četiri, pet dana i bilo je lakše, više sastanaka, treninga. To iziskuje dodatnu koncetraciju i dodatno angažovanje svih.

U timu nije bilo Radeta Zagorca (problemi sa leđima) i Uroša Trifunovića (stomačni problemi).

- Imamo takav kalendar gde je svaka utakmica izuzetno važna, ako nekog nema drugi moraju da budu koncentrisani i da koriste svoje vreme na parketu, da budu agresivni u odbrani i napadački. Siguran sam da kad igrač izađe na parket i oseti atmosferu to daje dodatnu energiju. Moram da zahvalim navijačima na tome. Biće teških trenutaka, to očekujemo od naših ljudi, da pomognu mladom timu i budu uz njih, to je uvek bila odlika navijača Partizana.

Crno-beli još čekaju centra.

Pokušavam da budem van svih priča, ja nemam pojma ko priča o pojačanjima. Mene to ne zanima. Imam igrače kojima verujem. Izvanredan posao rade Zoran Savić i ljudi iz stručnog štaba. Ako bude došlo vreme da razgovaramo o nekim stvarima sešćemo i razgovaraćemo. Nikada nisam bio pristalica toga da se dovodi igrač po svaku cenu, osim ako je to neko za koga svi zajedno procenimo da će da bude neko ko može da donese ekstra kvalitet. Sve se svodi na to.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading