DOBIJA JEZIVE PRETNJE Trener PSŽ-a angažovao telohranitelja, čuveni fudbaler ga brani
Foto: AP

 

Francuski Parizijen navodi da je nekadašnji sportski direktor Nice Žulijen Furnije optužio Galtijea da u svom timu nije želeo muslimane i tamnopute fudbalere. Galtije, koji je vodio Nicu od 2021. do 2022. godine, demantovao je sve optužbe. Izjava nekadašnjeg sportskog direktora Nice izazvala je burne reakcije u Francuskoj.

- Galtije je zatražio da se hitno pokrene sudski postupak, koji je utoliko neophodniji s obzirom na to da je od kada je objavljen navodni sadržaj bio meta nepodnošljivih pretnji i uznemiravanja - navodi se u saopštenju advokata Oliviera Martina, koji zastupa trenera Pari Sen Žermena.

Miror prenosi da se broj telefona francuskog trenera našao na društvenim mrežama, a Galtije je primio više od 5.000 poruka u poslednja 24 sata, uključujući i pretnje smrću.

Francuski mediji ističu da je turski fudbalera Burak Jilmaz, koji je sa Galtijeom u Lilu osvojio titulu u šampionatu Francuske, stao u odbranu francuskog trenera. Rukovodstvo PSŽ je navodno otvorilo internu istragu o ovom slučaju.

- Kada sam pročitao vesti osjetio sam potrebu da nešto da kažem. Radio sam sa Galtijeom i nikada nisam osetio bilo kakvo negativno ponašanje od njega zbog moje vere ili nacionalnosti. On je fantastičan trener i fantastična osoba - poručio je Jilmaz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading