ODIGRANI MEČEVI PRVOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA EURO 2024 Francuzi pregazili Holanđane, Lukaku samleo Ibrahimovića
Foto: EPA/EPA-EFE/Mohammed Badra

Brzo su se Lale spustile na zemlju posle odličnog Svetskog prvenstva. Delovalo je da je holandski reprezentativni fudbal u velikom usponu posle četvrtfinala u Kataru i eliminacije od Argentine tek posle penala. Međutim, koliko je Holandija daleko od svetskog i evropskog vrha mogli su da se uvere na stadionu Francuska u okršaju sa aktuelnim vicešampionom sveta.

Francuzi su bili u prvom redu neuhvatljivi za izabranike Ronalda Kumana. Posle 21 minuta već su vodili 3:0. Kilijan Mbape i Kolo Muani radili su šta su hteli ispred gola Jaspera Silesena i ovaj rezultat sasvim je na kraju logičan.

SRBIJA PO NOTAMA TADIĆA POLETELA KA NEMAČKOJ Siguran trijumf "orlova" na otvaranju kvalifikacija za EP, debitovao Samardžić

Da se crno piše gostima na stadionu Francuska jasno je bilo već u drugom minutu. Sjajna akcija dva kandidata za kapitena, čiji je navodni sukob ovih dana bio u centru pažnje više od gostovanja Oranja, rezultirala je prvim golom. Embape je sjajno sa krila uposlio Grizmana, koji je uhvatio Silesena na krivoj nozi i izuzetno preciznim udarcem doneo vođstvo.

Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Posle jednog ubačaja smušeno je reagovao Nejtan Ake, a poslednji je loptom igrao Upamekano i duplirao vođstvo. Malo se više čekalo na treći gol, ali on je usledio u 21. minutu. Čuameni je lepom loptom probio liniju odbrane gostiju. Muani je pametno propustio, a Mbape rutinski realizovao situaciju jedan na jedan.

U drugom poluvremenu Francuzi su, bar kada su golovi u pitanju, podigli ručnu. Ipak, Kilijan Mbape se drugi put upisao u strelce u 88. minutu i tako zapečatio prilično neprijatnu epizodu izabranika Ronalda Kumana. „Šlag na tortu“ Holanđana bio je promašen penal Memfisa Depaja u nadoknadi utakmice.

Ubedljiv rezultat zabeležen je na Gibraltaru. Gostujuća Grčka slavila je 3:0, a strelci su bili Masuras, Siopis i Bakasetas. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading