FIFA NA UDARU Fudbaleri digli glas, žale se zbog Svetskog prvenstva i ne žele da se ovo ponovi
AP Photo/Martin Meissner

 

Navodeći kratko vreme za pripreme i oporavak igrača učesnika Svetskog prvenstva koje je organizovano usred klupske sezone u Evropi, FIFPRO je saopštio da je u istraživanju izražena zabrinutost igrača zbog fizičkog i psihičkog umora koje su osetili u januaru.

Francuski fudbaler Rafael Varan odlučio je prošlog meseca da u 29. godini završi reprezentativnu karijeru i to je zabrinjavajući znak, rekao je generalni sekretar FIFPRO Jonas Baer-Hofman.

- Plašim se da on neće biti poslednji ako ovako nastavimo - rekao je Baer-Hofman, navodeći sve gušći kalendar sa novim takmičenjima uz više ekipa učesnica i više utakmica.

FIFA NA UDARU Fudbaleri digli glas, žale se zbog Svetskog prvenstva i ne žele da se ovo ponovi

AP Photo/Natacha Pisarenko

 

Sindikat je pitao fudbalere koji su igrali u Kataru u vezi termina i 64 odsto igrača reklo je da više vole tradicionalni termin u junu i julu. Njih 11 odsto reklo je da im se dopada termin u novembru i decembru.

- Interesantno je da od anketiranih igrača koji su igrali na prethodnim svetskim prvenstvima, nijedan od njih nije bio za zimski raspored - navodi se u istraživanju.

Svetsko prvenstvo u Kataru održano je prošle zime zbog visokih temperatura u toj zalivskoj državi tokom leta.

Umesto 32 dana, turnir je trajao 29, ali su pojedina takmičenja u domaćim ligama počela samo nedelju dana po završetku Svetskog prvenstva.

U istraživanju se navodi da je 20 odsto igrača sa Svetskog prvenstva reklo da su u januaru osećali "izuzetno visok nivo emotivnog i psihičkog umora", u poređenju sa normalnom sezonom.

- Ponavljanje onoga što smo sada imali (u Kataru) nije prihvatljivo i ne bi trebalo da bude održiva opcija ni za koga - naveo je Baer-Hofman.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading