VELIKA ODLUKA Radonjić jasno i nedvosmisleno rekao Nemcima gde želi da nastavi karijeru
Tanjug/Ap

Krilni napadač Marselja Nemanja Radonjić želi da i naredne sezone da igra u Herti, koja ima mogućnost da ga otkupi od francuskog kluba za 12 miliona evra. Radonjić je ovog proleća zabeležio 12 nastupa za klub iz Berlina, a u finišu sezone je ozbiljno podigao formu i dao značajan doprinos ekipi Pala Dardaija u borbi za opstanak.

Nekadašnji član Crvene zvezde je dao intervjuu za ugledni Bild u kom je govorio o brojnim temama. 

- Naravno da bih voleo da nastavim da igram u Herti i u budućnosti. Ugovor o pozajmici mi je istekao na kraju sezone. Herta će se naredne sezone boriti za mesto u evropskom takmičenju. Siguran sam u to. Otkako sam u Berlinu, u mislima mi je samo Herta.

Trener Pal Dardai je ostavio snažan utisak na srpskog igrača.

- On je neverovatan profesionalac. Zabavno je raditi pod njegovim vođstvom.

Radonjić je kroz karijeru prošao kroz Beograd, Rim i Marselj, a sad je u Berlinu. Po čemu se glavni grad Nemačke razlikuje od ostalih evropskih metropola?

- Svaki grad u kojem sa igrao je lep na poseban način. Beograd je grad iz moje zemlje, Rim i Marselj su isto tako divni. Čuo sam mnogo dobrih stvari o Berlinu i želeo bih dodatno da ih upoznam, onda kada pandemija virusa korona bude prevaziđena.

Kontakt sa srpskim igračima iz Bundeslige je konstantan.

- Da, u kontaktu sam sa saigračima iz državnog tima, poput Jovića i Kostića iz Ajntrahta ili Gaćinovića iz Hofenhajma. Pred toga, dolazim iz srpskog grada Niša, kao i mnogi profesionalni fudbaleri, a odatle je i aktuelni selektor Dragan Stojković. Legenda u Srbiji i fudbalski uzor - zaključio je Radonjić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading