NA VRATIMA RAJA Evo koliko Zvezda može da zaradi, u igri su neverovatne cifre
Foto: ALO/Marko Metlaš

Ukoliko izabranici Dejana Stankovića preskoče Jermene, kao što se čini da hoće, a potom i Makabi Haifu ili Apolon, koji su predviđeni rivali u plej-ofu, šampiona Srbije očekuje instant prihod od 15,64 miliona evra, koliko UEFA daje za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Takođe, u zavnisnosti od ostalih kandidata, tu su i deonice na osnovu desetogodišnjeg plasmana na rang-listi evropske kuće fudbala. Na sve to dolazi i novac od TV prava, ulaznica...

Ukoliko bi Zvezda prošla u LŠ i bila rangirana najniže od 32 učesnika u grupnoj fazi, dobiće sigurno još 1,137 miliona evra. Uz to, pobeda u grupi najboljeg klupskog takmičenja na svetu donosi 2,8 miliona evra, dok je remi vrednovan sa 930.000.

KO JE NOVI ZVEZDIN "FERARI"? Bio je toliko brz da saigrači nisu mogli da ga prate, jedna neuspela proba promenila je sve

Sa druge strane, u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za LŠ, Zvezda se seli u Ligu Evrope. Da li u plej-of ili direktno u grupe, zavisilo bi od stepenika eventualnog neuspeha.

Dakle, ako ne prođe Pjunik, što je malo verovatno posle 5:0, ide u četvrto kolo, dok plasman u plej-of za elitu vodi direktno u LE.

PONOĆNA TRANSFER BOMBA NA "MARAKANI" Zvezda dovela levog beka, poznati svi detalji ugovora

Tu je direktna zarada manja - 3,63 miliona, uz deonice koje važe i za LŠ. Trijumf na meču se plaća 630.000 evra, nerešno 230. S tim da je Zvezda u LE daleko konkurentnija nego u višem razredu, pa je tako lane osvojila 11 bodova (tri pobede, dva remija i poraz) što joj je donelo 2,310 miliona, uz prvo mesto u grupi i plasman u osminu finala.

Ta dva segmenta kombinovano su donela još 2,3 miliona, pa je celokupan Zvezdin prihod prošle sezone bio 10,088 miliona evra. Ako u najlošijoj varijanti Zvezda završi u Ligi konferencija, benefit se ne razlikuje mnogo od LE. Direktan plasman donosi 2,9 miliona evra, pobeda 500.000, a remi 166.  

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading