ZVEZDA NAJUBEDLJIVIJA U EVROPI! Pobeda nad Kairatom sa posebnom notom!
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Nastavili su fudbaleri Zvezde tamo gde su stali u prošlogodišnjoj evropskoj sezoni. Posle ostvarenog odličnog rezultata i plasmana u šesnaestinu finala Lige Evrope, crveno-beli su i više nego uspešno započeli kvalifikacije za ovogodišnje izdanje Lige šampiona.

Sjajno su izgledali na terenu izabranici Dejana Stankovića od samog početka meča i već u devetom minutu pokazali da su u Kazahstanu imali samo loš dan. Goleadu je pokrenuo Aleksandar Katai koji je odličnim potezima obradovao preko dvadeset hiljada dece koja su se u tom trenutku nalazila na tribinama. Nije mnogo vremena bilo potrebno Zvezdinom napadaču, da postigne debitantski gol u crveno-belom dresu, a Dioni je to učinio u 21. minutu utakmice koja je bila od izuzetne važnosti za crveno-bele. Magiju Kataija mogli smo da vidimo i u 42. minutu meča kada je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca koji je bez sumnje izazvao oduševljenje kod svih navijača Zvezde. Početak drugog poluvremena bio je u znaku Ivanića koji jne svoju odličnu igru nagradio prelepim pogotkom, a peti gol je postigao Filipo Falko i stavio tačku na perfektan meč šampiona Srbije.

Crveno-beli ostvarenom pobedom protiv Kairata na stadionu „Rajko Mitić“ plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, bili izuzetno efikasni i ostvarili najubedljiviju pobedu od svih timova u ovogodišnjim kvalifikacijama za evropska takmičenja. Postigli su izabranici Dejana Stankovića pet golova i na fenomenalan način savladali prvu prepreku na putu ka plasmanu u najelitnije evropsko takmičenje. Prošlogodišnje kvalifikacije crveno-beli su takođe započeli na sjajan način savladavši Evropu na stadionu „Rajko Mitić“ rezultatom 5:0, tada su efikasnost na delu pokazali u prvom kolu kvalifikacija, dok su ove godine takmičenje započeli od drugog kola.

ZVEZDA NAJUBEDLJIVIJA U EVROPI! Pobeda nad Kairatom sa posebnom notom!

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Pored Crvene zvezde još četiri ekipe uspele su da postignu pet golova u ovogodišnjim evropskim kvalifikacijama, ali su to činili u ranijim rundama takmičenja što rezultatu dodatno daje na značaju.

Preostali mečevi u evropskim kvalifikacijama u kojima je rezultat bio 5:0.

Linkoln – Fola 5:0

Mura – Škendija 5:0

KuPS – Noah 5:0

Kauno Žalgiris – TNS 0:5

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading