ZVEZDA ZAKAZALA U KAZAHSTANU! Bivši "partizanovac" srušio crveno-bele, biće pakleno u revanšu! (VIDEO)
FK Crvena zvezda

 

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Kairata u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona (1:2).

Toliko se dugo čekao odlazak na evropsku premijeru, priželjkivali su "zvezdaši" revanš Kazahstancima za eliminaciju 2015. godine, a na kraju im se pred očima pojavio flešbek i povratak filma na duel pre šest godina.

Ponovo ne tako sjajna igra i ponovo poraz identičnim rezultatom (2:1). Jesu crveno-beli trenutno mnogo jači nego tada, ali igrom nisu ništa više pokazali od generacije koju je sa klupe tada predvodio Miodrad Božović.

ZVEZDA ZAKAZALA U KAZAHSTANU! Bivši

FK Crvena zvezda

 

Nekoliko uvodnih prilika domaćina nisu bile slučajnost. Hovhanisijan je pretio u drugom minutu, a gol sačuvao Milan Borjan odličnom intervencijom. Umesto da to bude dovoljno jasan signal crveno-belima da nema opuštanja, Kairat je nastavio da diktira tempo.

Inicijativu su naplatili domaći u 25. minutu kada je posle centaršuta Sujumbajeva, Kante je bio najviši u skoku i doneo prednost domaćinu. Tek tada je šampion Srbije zaigrao i krenuo u napad.

Pretio je uglavnom Aleksandar Katai, ali nešto ozbiljnijeg udarca nije bilo sve do 56. minutu. Tada je "zvezdaše" obradovao Dino Mikanović, hrvatski internacionalac koji je u pokušaju da izbaci loptu pogodio sopstveni gol.

 

 

Zvezda je krenula po pobedu, domaćin je nakon primljenog gola delovao poljuljano. Kanga je pokušao, ali mu je Pokatilov nekako zaustavio udarac, pre toga je u dva navrata Krstičić mogao da se proslavi, ali...

Kad crveno-beli nisu, gol su uspeli da pogode domaći. Heroj Kairata postao je doskorašnji štoper Partizana Maki Banjak koji je u 79. minutu iskoristio nepažnju odbrane crveno-belih i matirao Borjana za konačan rezultat utakmice.

Treba napomenuti da se od ove sezone više ne računa gol u gostima, pa crveno-bele čeka prilično težak posao. Pobeda od 1:0 biće dovoljna samo za produžetke, tako da će šampion Srbije morati da savlada Kazahstance sa dva gola razlike.

Utakmica se igra 28. juna na "Marakani".

 

KAIRAT - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Kante u 25. minutu, Banjak u 79. minutu za Kairat - Mikanović (autogol) u 56. minutu za Zvezdu

Stadion: Almati stadion, Sudija: Halil Umut Meler (Turska)

KAIRAT: Pokatilov - Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev (od 46. Burančijev) - Poljakov, Kosović (od 12. Vorogovski), Hovhanisijan - Šušenačev (od 68. Banjak), Kante, Lav.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Rodić, Pankov, Dragović, Gajić - Ivanić (od 68. Kanga), Sanogo, Krstičić, Katai (od 84. Bakajoko), Ben - Pavkov (od 46. Dioni).

KRAJ!

90. minut - Menja Stanković, na teren je poslao Filipa Falka, a van igre ide Ben. Imamo još tri minuta nadoknade.

84. minut - Promena kod crveno-belih. Na terenu je Aksel Bakajoko koji menja Kataija.

79. minut - GOOOL! Banjak vraća Kairat u vođstvo! Iskoristio je domaćin nepažnju odbrane crveno-belih, a doskorašnji štoper Partizana pogađa na debiju!

78. minut - Sada Kanga preti! Najbolja prilika za Zvezdu na meču, ne računajući pogodak! Pokušao je Gabonac sa nekih 10 metara, ali uspeva nekako da odbrani Pokatilov.

75. minut - Krstičiiiić! Bilo je baš blizu! Dobio je loptu na ivici šesnaesterca vezista Zvezde i raspalio, a u poslednjem trenutku Dugalić blokira i šalje je preko gola.

68. minut - Promena u redovima Zvezde, druga na meču. Mirko Ivanić ide van terena, a u igri je Gelor Kanga. Menja i domaćin, umesto Šušenačeva u igri je doskorašnji fudbaler Partizana Maki Banjak.

56. minut - GOOOOL - 1:1! Mikanović pogađa sopstvenu mrežu! Centrirao je Gajić, lopta išla ka Kataiju, ali je umesto ofanzivca crveno-belih Hrvat pogodio u pokušaju da izbaci loptu u korner!

 

 

54. minut - Katai preti sa distance, ali ponovo lopta odlazi daleko od golmana Pokatilova.

51. minut - Velika šansa sada za Zvezdu. Lopta je išla ka Dioniju, a golman Pokatilov boksovao samo do Krstičića. Ipak, povratnik u redove šampiona Srbije nije najbolje zahvatio loptu i onda ide preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Stanković nema više šta da čeka i šalje novajliju Dionija na teren umesto Pavkova. Promenio je i Keker koji menja asistenta jedinog gola Sujumbajeva zbog povrede i na teren šalje Burančijeva.

POLUVREME!

45. minut - Dva minuta nadoknade u prvom poluvremenu.

44. minut - Katai je uspeo da probije i šutira, ali blokira to u poslednjeg trenutku Alip. Samo korner za crveno-bele, posle kog se ništa bitno nije desilo. Odbranili su se domaći.

40. minut - Sujumbajev je šutirao iz velike udaljenosti, ali lopta ide daleko od gola koji brani Borjan.

39. minut - Dosta je opao ritam utakmice nakon gola domaćina. Zvezda pokušava da dođe do gola Kairata, ali bez usheha. Kazahstanci su se koncentrisali sada uglavnom na odbranu svog gola.

25. minut - GOOOOL! Kairat vodi! Kante nakon kornera najviši u skoku nakon centaršuta Sujumbajeva iz kornera i praktično zakucava loptu u mrežu!

21. minut - Pretio je sada Vagner Lav. Uspeo je Brazilac da pronađe prostora za šut sa nekih 20 metara, ali je Dragović to uspešno izblokirao. Lako je nakon toga Borjan uhvatio loptu.

20. minut - Katai je morao da zaustavi opasnu kontru Kairata i zaradio prvu javnu opomenu na meču. Žuti karton za momka iz Srbobrana.

12. minut - Povredio se Nebojša Kosović. Bivši fudbaler Partizana završava utakmicu već na samom početku. Uhvatio se za nogu i pokazao da ne može da nastavi duel. Umesto njega na terenu je Jan Vorogovski.

7. minut - Prva prilika za Zvezdu. Pretio je El fardu Ben, ali je to bilo preslabo za golmana Pokatilova.

3. minut - Nakon kornera ponovo preti Hovhanisijan, ali lopta ide preko gola.

2. minut - Odmah velika prilika za domaćina! Hovhanisijan je prošeao čitavu odbranu Zvezde, a onda izbio sam na Milana Borjana, ali mu je odbrani kapiten crveno-belih!

16.01 - Utakmica je počela!

15.55 - Utakmica uskoro počinje!

 

 

15.35 - Prethodnih dana vodila se polemika oko broja gledalaca na stadionu tokom meča Kairata i Zvezde. Korona je pojačala dejstvo u Kazahstanu pa su vlasti odlučile da smanje kapacitet na 20 odsto. Dakle, crveno-bele čeka oko 5.000 gledalaca.

15.03 - Što se tiče klupe za rezerviste, šansu u crveno-belom taboru čekaju:  Popović, Babić, Degenek, Eraković, Bakajoko, Petrović, Nikolić, Gavrić, Falko, Srnić, Kanga, Dioni.

14.56 - Crvena zvezda i Kairat sastaju se po peti put u istoriji dva kluba. Crveno-beli se rado sećaju 2002. godine kada su sa Mihajlom Pjanovićem pobedili u dva navrata, prvo u Almatiju sa 2:0, a onda i sa 3:0 u Beogradu. Ipak, 2015. godine ostaće kao ružna uspomena jer su crveno-beli u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisani od Kairata porazima u prvom kolu. Tada je bilo 0:2 na "Marakani", a onda 2:1 u Kazahstanu.

 

 

14.45 - Trener Kairata Kiril Keker nije eksperimentirao sa izborom startnih 11 pa će na megdan Zvezdi izaći sa tri napadača.

Sastav Kairata: Pokatilov - Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev - Poljakov, Kosović, Hovhanisijan - Šušenačev, Kante, Lav.

14.40 - Poznati su i sastavi dva kluba. Dejan Stanković odlučio se za Milana Pavkova, pre Nikole Krstovića i Loika Dionija, kao i opcije da Ben igra "lažnu devetku". Zanimljivo je da ponovo nema Miloša Degeneka.

Sastav Zvezde: Borjan - Rodić, Pankov, Dragović, Gajić - Ivanić, Sanogo, Krstičić, Katai, Ben - Pavkov.

 

 

14.35 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Kazahstana.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
boki

21.07.2021 19:51

Slaba igra zvezde nema zara borbe uigranosti i borbenosti neki igraci nisu da nose dres zvezde