CAF PRESUDIO U SLUČAJU KANGA! Afrička kuća fudbala donela odluku!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Optužba o lažnom identitetu protiv Gelora Kange odbačena je posle istrage

Posle osvojene duple krune, stigla je sjajna vest  na "Marakanu".

dokumentacija iz Konga protiv Gelora Kange proglašena je nepotpunom, a optužbe protiv veznjaka crveno-belih su odbačene!.

Ovom odlukom završen je višemesečni proces koji je vodio Kongo protiv Gelora Kange.

Disciplinska komisija CAF je dokumenta koja su stigla iz Konga proglasila nepotpunim, za razliku od onih koje je prezentovao FS Gabona, te su zaključili da nema dovoljno materijala za pokretanje krivičnog postupka.

- Nakon što su ispitani svi elementi, Disciplinska komisija smatra da tvrdnje FECOFA (Fudbalski savez Konga), kao i elementi koji su izneti, nisu smatrani uverljivim i dovoljnim za utvrđivanje falsifikovanja identiteta. Pored toga, Disciplinska komisija nije mogla da primeti bio kakvu nepravilsnost u pogledu njegove registracije u CAF - glasi saopštenje it CAF.

Podsećamo, Fudbalski savez Konga je izneo tvrdnje da je Kanga navodno rođen 1985. godine, a ne 1990. kako stoji u zvaničnim knjigama.

Oni su naveli i da se igrač ne zove Gelor Kanga, već Kijaku-Kijaku Kijanga, a da mu je majka umrla 1986. godine što znači da nije mogla da ga rodi četiri godine kasnije. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading