Boks
Foto: Privatna arhiva/BK Crvena zvezda

 

Ovoga puta istoriju pišu seniorke BK Crvena zvezda - nove šampionke Srbije.

Crveno-bele dame u rukuvicama osvojile su prvi put u istoriji prvo mesto u finalu plej-ofa Bokserske lige Srbije, održanog u Prokuplju pred punom halom "dr Zoran Đinđić" i time uspele da objedine važnu titulu sa muškim kolegama.

 - Obećanje je ispunjeno. Ponešene uspehom naših boksera, aktuelnih Regionalnih šampiona, koji su nam doneli dugo čekanu ekipnu titulu posle 52 godine, na startu sezone dale smo obećanje upravi kluba i našem predsedniku Vladanu Miketiću da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se i naša selekcija upiše u istoriju boksa u Srbiji. I to smo uspele. Ovom titulom BK Crvena zvezda postao je jedini klub u istoriji srpskog boksa koji je osvojio sve što se može osvojiti u seniorskoj konkurenciji i najponosnija sam što je to uradila generacija koju sam predvodila - prve su reči kapitena ekipe Bojane Ranić, najiskusnije takmičarke Zvezde.

Boks

BK Crvena zvezda

 

Bojana koja je četiri puta bila šampion Srbije, osvajač Beogradskog pobednika i prestižnog Ružinovog kupa u Slovačkoj, za kraj kaže:

- Kad sve saberem i oduzmem ova titula mi je najdraža jer sam je zajedno sa ostalim devojkama donela svojoj kući i porodici na Marakanu ispisujući još jednom ime Crvene zvezde zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta.

Ekipu Crvene zvezde predstavljale su: Jovana Marović (70 kg), Tijana Kostadinović (66 kg), Valentina Stanković (63 kg), Bojana Ranić (60 kg), Đina Miletić (57 kg), Kristina Marković (54 kg). Iz omladinskog pogona učestvovale su: Milica Lilić (66 kg), Nevena Stanojević (57 kg), Vanja Jovanović (54 kg) i Ivana Broćeta (60 kg).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading