BOKS SPAJA REGION!  Zaev poslao pozdrave predsedniku Vučiću i zahvalnost za vakcine!
BSS

Ovom prilikom održan je sastanak čelnih ljudi najvećih institucija plamenite veštine zemalja Zapadnog Balkana. Glavna tema bila je nastavak Regionalne bokserske lige, koja je početkom 2021. godine pokrenuta uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Beogradu i predsednika AIBA Umara Kremljeva.

- Prenosim vam pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića. Nadam se da ćete doći u Beograd 26. oktobra da sa ostalim liderima Balkana uveličate ceremoniju Svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u boksu u Beogradu - bile su reči kojim je svoje obraćanje  premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu započeo Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Premijer Zoran Zaev u Vladi Severne Makedonije sastao se sa predsednikom makedosnke Nacionalne bokserske federacije Primislavom Dimovskim, predsednicima bokserskih saveza Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i njihovim članovima, u okviru nedavno osnovane Regionalne bokserske lige, razgovarali su o unapređenju regionalne i međunarodne saradnje kroz sport, kao značajnu podršku u promociji jedinstva, tolerancije i međusobnog razumevanja.

BSS

 

 


Na sastanku su svi prisutni izrazili podršku uspešnoj realizaciji projekta Regionalna bokserska liga, koji je ocenjen kao odličan pokazatelj saradnje u regionu.

U nastavku razgovora predloženi su načini podrške Regionalnoj bokserskoj ligi, a posebna atrakcija biće mečevi na trgovima glavnih gradova država učesnica RBL. 

Regionalna liga nastavlja svoj put. Naredno, drugo kolo u obe grupe održaće se krajem juna i početkom jula. Derbi kola je Crvena zvezda - Vitezovi Zagreb u Beogradu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading