"OBIČAN MALECKI SAN" opet u Beogradu: Mistična draž slikarstva Milutina Obradovića u Domu Vojske (FOTO)
Foto: Milutin Obradović promo/Nebojša Radović

Nakon dve i po godine pauze, Milutin Obradović se vraća sa snažnim nabojem kreativnosti. Izložba slika nosi naziv "Običan malecki san", a proglasiće je otvorenom čuveni glumac Aleksandar Srećković Kubura. Ispred Doma Vojske prisutne će pozdraviti Jelena Knežević, viši kustos-načelnik galerije.

"Običan malecki san" sastoji se od 25 eksponata urađenog u tehnici uljanih boja na platnu, stoga će ovo biti mali praznik za sve likovne sladokusce.

Izložba će biti otvorena do 30.6.2022. godine, a nakon Beograda Obradović će svoju izložbu predstaviti publici u Somboru, u decembru, u Kulturnom centru „Laza Kostić“.

"Običan malecki san", Milutin Obradović

 

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na FLU na Cetinju 2002. godine. Obradović je jedan od najzapeženijih slikara Crne Gore. Osim što je akademski slikar, Milutin je i profesor i piše poeziju.

Njegov rad prepoznat je širom sveta. Izlagao je u Luvru, u Bramanteovoj palati u Rimu, gde je dobio nagradu Mikelađelo Karavađo, Milanu, Beogradu, Novom Sadu, Sarajevu, LJubljani, širom Crne Gre, a njegove slike se nalaze i na sajtu čuvene galerije Sači.

Obradović je poznat po eksploziji boja, emocija i strasti na svojim slikama, a dominira motiv konja:

- Tradicija vojnika, tradicija zemljoradnika, tradicija svata – konjanika  u mnogo čemu se oslikava u kulturi i životu svih balkanskih naroda. To je dovoljan razlog da motiv u obliku figuracije konja živi u mojoj inspiraciji - otkrio je u intervjuu za Magazin Novosti razlog za počasno mesto konja na svojim slikama.

Obradović je otkrio i da inspiraciju za slike traži u ideji večnosti i obnavljanja:

- Istina je da je život u onom ko živi, tj. u onome ko ne umire u životu, već se vječito u njemu rađa. U toj se suštini nalazi adresa koja vrlo vješto podstiče moj talenat.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading