LANE GUTOVIĆ DOBIJA NAJVEĆE GLUMAČKO PRIZNANJE! Posthumna nagrada za čuvenog glumca, Voja Brajović održao emotivni govor
E-stock

Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo – Nagrada Dobričin prsten – posthumno je pripala istaknutom dramskom umetniku Milanu Lanetu Gutoviću (1946-2021) i juče je posthumno dodeljena porodici legendardnog glumca.

Svečanost je održana juče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a prvo se obratio glumac Voja Brajović.

- Ima Lane ko da primi Dobričin prsten, naše najveće priznanje. Tu su Spasoje, Janko i Milica. Znate, preskočio bih priče o Dobrici Milutinoviću i ne mogu da ne odolim, a da ponovo ne pročitam pesmu našeg kolege Ljube Bandovića, koju je napisao o Lanetu - rekao je Brajović.

LANE GUTOVIĆ DOBIJA NAJVEĆE GLUMAČKO PRIZNANJE! Posthumna nagrada za čuvenog glumca, Voja Brajović održao emotivni govor

E-stock

 

Pre uručenja nagrade obratio se prethodni laureant Petar Božović.

- Hteo sam da ti kažem da je bilo lepo pripadnik tvoje generacije, Lane. Bio sam mlađi od tebe. Video sam već u "Pučini" kakav ćeš ti biti glumac - obratio se Božović kolegi.

Gutović je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu (današnji FDU) završio 1967. godine u klasi profesora Milenka Maričića i pripadao je grupi "Bojanovih beba", jer je njega i kolege s klase Bojan Stupica primio u JDP.

Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2006. godine. Penzionisan je krajem decembra 2011. godine, a preminuo je 25. avgusta 2021, u 75. godini.

ALO! OTKRIVA! Maju Marijanu su već pratili pre pet godina

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading