IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU Ovih 7 aplikacija su najopasnije za vaš telefon
Foto: Shutterstock

Hakeri pronalaze razne načine za zaobilaženje beznedsnih mera. Prodavnica Google Play je posebno ranjiva, kako zbog popularnosti Androida, tako i zbog toga što nema zatvoreni sistem kao Apple.

Korisnici veruju i da su u tim javnim platformama sve aplikacije legitimne i verodostojne, a to može biti opasno pa bi trebalo da budu oprezni. Ovih 7 vrsta aplikacija spadaju u najopasnije, pa ih nipošto ne bi trebalo instalirati na telefon, piše Android Headlines.

Aplikacije za reprodukciju muzike

Pametni telefoni već dolaze sa dobrim aplikacijama za reprodukciju muzike, a preuzimanje nekih novih može da ugroziti bezbednost vašeg uređaja. Jedna od takvih aplikacija je Fildo Music.

IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU Ovih 7 aplikacija su najopasnije za vaš telefon

Printscreen

 

Nepouzdani pretraživači

Korisnici putem pretraživača dele brojne lične informacije, a neki od nepouzdanih mogu da ugroze vašu bezbednost na intrnetu. Primeri za takve pretraživače su UC Browser i Dolphin Browser.

Besplatni VPN

Besplatni VPN uverava korisnike da im je njihova bezbednost na prvom mestu, ali to najčešće nije tako i mnogi od njih prodaju podatke svojih korisnika kako bi zaradili. Izbjegavajte besplatne aplikacije VPN-a kao što su SuperVPN i Pacific VPN.

Snimači

Kao i kod muzičkih plejera, većina pametnih telefona već ima instalirane visokokvalitetne diktafone i snimače zvuka pa nema potrebe da instalirate neke nesigurne kao što su QRecorder, aplikacija za koju je utvrđeno da koristi trojanac AlienBot.

IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU Ovih 7 aplikacija su najopasnije za vaš telefon

Facebook

 

Aplikacije za čišćenje uređaja

Iako postoje legitimne aplikacije za čišćenje telefona, postoje i mnoge koje mogu učiniti više šretet nego koristi. Neke od njih su Super Clean, Cleanit i Virus Cleane.

Povećavanje RAM memorije

Ne postoji način da se poveća RAM elefona. Svaka aplikacija koja tvrdi drugačije je definitivno zlonameran softver. To uključuje aplikacije poput Memory Safe i Warehouse Storage.

Nepoznati antivirus programi

Antivirusi su bili korisni, a onda je Google Play prodavnica preplavljena tim aplikacijama. A svaka od njih tvrdi da štiti vaš telefon, virusa i zlonamjernog softvera. Zato se držite legalnih, poznatih marki antivirusnih programa odupočetka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading