IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU Ovih 7 aplikacija su najopasnije za vaš telefon
Foto: Shutterstock

Hakeri pronalaze razne načine za zaobilaženje beznedsnih mera. Prodavnica Google Play je posebno ranjiva, kako zbog popularnosti Androida, tako i zbog toga što nema zatvoreni sistem kao Apple.

Korisnici veruju i da su u tim javnim platformama sve aplikacije legitimne i verodostojne, a to može biti opasno pa bi trebalo da budu oprezni. Ovih 7 vrsta aplikacija spadaju u najopasnije, pa ih nipošto ne bi trebalo instalirati na telefon, piše Android Headlines.

Aplikacije za reprodukciju muzike

Pametni telefoni već dolaze sa dobrim aplikacijama za reprodukciju muzike, a preuzimanje nekih novih može da ugroziti bezbednost vašeg uređaja. Jedna od takvih aplikacija je Fildo Music.

Printscreen

 

Nepouzdani pretraživači

Korisnici putem pretraživača dele brojne lične informacije, a neki od nepouzdanih mogu da ugroze vašu bezbednost na intrnetu. Primeri za takve pretraživače su UC Browser i Dolphin Browser.

Besplatni VPN

Besplatni VPN uverava korisnike da im je njihova bezbednost na prvom mestu, ali to najčešće nije tako i mnogi od njih prodaju podatke svojih korisnika kako bi zaradili. Izbjegavajte besplatne aplikacije VPN-a kao što su SuperVPN i Pacific VPN.

Snimači

Kao i kod muzičkih plejera, većina pametnih telefona već ima instalirane visokokvalitetne diktafone i snimače zvuka pa nema potrebe da instalirate neke nesigurne kao što su QRecorder, aplikacija za koju je utvrđeno da koristi trojanac AlienBot.

Facebook

 

Aplikacije za čišćenje uređaja

Iako postoje legitimne aplikacije za čišćenje telefona, postoje i mnoge koje mogu učiniti više šretet nego koristi. Neke od njih su Super Clean, Cleanit i Virus Cleane.

Povećavanje RAM memorije

Ne postoji način da se poveća RAM elefona. Svaka aplikacija koja tvrdi drugačije je definitivno zlonameran softver. To uključuje aplikacije poput Memory Safe i Warehouse Storage.

Nepoznati antivirus programi

Antivirusi su bili korisni, a onda je Google Play prodavnica preplavljena tim aplikacijama. A svaka od njih tvrdi da štiti vaš telefon, virusa i zlonamjernog softvera. Zato se držite legalnih, poznatih marki antivirusnih programa odupočetka.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading