PROCURELI DOKUMENTI IZ LONDONA! Englezi spremili 5 miliona funti za Kosovo, kreću u obračun sa Srbima preko dece!
EPA

Klarenberg se, u tekstu za RT pod naslovom „Procureli dokumenti otkrivaju spletku Londona da obezbedi potpuni razlaz Kosova i Srbije“, poziva na dokument „Jačanje pozitivnog mira na Kosovu i Srbiji“, tvrdeći da je u pitanju projekat namenjen za period od 2020. i 2022.

U dokumentu se kaže da je cilj postizanje „društvene promene na nacionalnom nivou“, odnosno smanjenje tenzija među lokalnim stanovništvom i eliminisanje svakog pojma razlike među njima.

Akcenat je na uključivanju mladih na Kosovu kao nosioca promena kroz razne aktivnosti i programe.

PROCURELI DOKUMENTI IZ LONDONA! Englezi spremili 5 miliona funti za Kosovo, kreću u obračun sa Srbima preko dece!

EPA

 

Od posebnog interesa su, piše Klarenberg, mladi koji nisu u mogućnosti da emigriraju, pa se pretpostavlja da će zbog nezaposlenosti biti voljniji da se angažuju.

Angažovani bi bili, kako se dalje navodi, i nacionalni i regionalni mediji, kao i influenseri na društvenim mrežama da bi „promovisali alternativne narative“ i mobilisali mlade da učestvuju u lokalnim projektima.

Klarenberg pominje i posebne uslove koje organizacije i njihovi zaposleni moraju da ispoštuju prilikom sprovođenja aktivnosti, uz potpisivanje ugovora o čuvanju poslovne tajne, kao i informacija koje mogu da pruže.

Na taj način bi se, kako konstatuje Klarenberg, održao lažan privid u javnosti da je u pitanju striktno lokalna stvar, dok bi samo izvršioci u samom vrhu bili upoznati sa „skrivenom rukom Londona“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading