OVO JE MALO KO OČEKIVAO Velike promene samo pet nedelja pre početak Mundijala
EPA/ENNIO LEANZA

Najveće promene odnose se na alkohol – s obzirom da je Katar tradicionalna muslimanska zemlja, dosad su građani koji su bili pod uticajem alkohola na javnim mjestima završavali u zatvoru.

To će se promeniti kad krene Svetsko prvenstvo – Katarani će napraviti "zone trežnjenja", u koje će ići navijači koji su previše popili, kako bi se otreznili i bezbedno vratili u smeštaj. Te zone će se sastojati od šatora, rekao je Al Kater za engleski "Skaj njuz", a alkoholizovane osobe će tamo biti osigurane kako ne bi naudile sebi ili drugima.

Velike promene biće uvedene i u odnosu prema homoseksualnim osobama. Iako je Katar vrlo konzervativna zemlja što se tiče prava seksualnih manjina, Al Kater je rekao da će dozvoliti homoseksualnim parovima da se drže za ruke u javnosti te ih neće zbog toga kažnjavati.

- Sve što tražimo je da naši gosti poštuju kulturu. na kraju krajeva, dok god ne naude ljudima oko sebe, dok ne uništavaju javno dobro i dok se god ponašaju nenasilno, svi su dobrodošli u našu zemlju i nemaju se za šta brinuti", zaključio je šef organizacije Svetskog prvenstva.

Podsećamo, Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 20. novembra do 18. decembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading