Veljko Belivuk
Foto: Privatna arhiva/Foto: Alo.rs

Na početku ročišta su preslušani snimljeni telefonski razgovori Vlade Draganića, vlasnika kuće strave u Ritopeku.

Nakon toga su u sudnici pušteni telefonski razgovori između Nikole Spasojevića i njegovog brata Nenada. Nikola Spasojević je jedan od tri svedoka-saradnika, a njegov brat Nenad se spominje da je klanu dao kamion sa peskom koji je otišao u Surduk kada je, kako se sumnja, ubijen Goran Mihajlović, prva žrtva klana.

Potom su advokati Nikola Jerković i advokatica Miljana Perendija tražili da se pozove svedok saradnik Nikola Spasojević. Jerković je rekao da bi ga trebalo pozvati da bi on potvrdio da je to njegov glas, dok je advokatica Perendija koja zastupa Filipa Ivanovskog, tražila da svedok saradnik Nikola Spasojević otkrije sa kim razgovara.

Tužilaštvo se protivilo ovim predlozima. Na to se javio prvookrivljeni Veljko Belivuk koji je tražio da odgovori tužiocu koji je rekao da su zahtevi advokata "suvišni".

"On je opet izneo neistinu da je Nikola Spasojević u ovim razgovorima potvrdio sve što je ovde pričao. Ja ne znam da li je tužilac spavao. On je govorio da je u strahu, a u razgovorima čujemo da ne može da zavisi od posla obezbeđenja. On se ovde tresao, bojao... Tužilac svaki dan iznese gomilu neistina, to je moja primedba. Advokati to ne mogu jer su kolege, ja mogu da kažem. Čovek citira ZKP i kaže da imate pravo da nam ograničite broj pitanja. Gde to piše u ZKP? Dokle više?", bunio se Belivuk.

(Kurir)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading