POLICIJA RAZVALILA VRATA, A UNUTRA ZATEKLA BOGATSTVO Velika akcija hapšenja ''kavčana''u Španiji (VIDEO/FOTO)
Foto: EPA/Quique García

- Zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, jedno od njih automatska puška, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini - navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

MALO AJNCER, MALO ''BELO'' Dolijao ''Divljak'' (31) iz okoline Lazarevca sa 12 kilograma kokaina

Kako navode, ova kriminalna grupa povezana je sa klanom srpskog porekla, "kavčanima".

- Stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i srodni zločini povezani sa pranjem novca. Gpupa je opasna i odlikuje ekstremnim nasiljem - navode oni.

Mreža je upravljala zatvorenim plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, čiji se proizvod izvozio u zemlje Severne i Istočne Evrope. Ukupno je uhapšeno 15 osoba, a zaplenjeno je osam komada vatrenog oružja, od kojih je jedno mitraljez, više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane i 54.000 evra u gotovini.

Glavni ljudi u organizaciji u našoj zemlji živeli su u urbanizacijama sa visokom kupovnom moći u Madridu, u domovima vrednim više od milion i po evra i koristili su vozila vrhunskog kvaliteta.

Imali su oružje da se odbrani od mogućih napada ili čak da izvrše napade na pripadnike drugih organizacija, budući da se u zemlji porekla kriminalne mreže suočavaju sa rivalskim grupama. Pored toga, bilo je uobičajeno da menjaju svoje adrese kao i vozila kako bi ih bilo teško otkriti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading