OTAC VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA LIKVIDIRAN JE PRE 4 GODINE Ubicu Veselina Vukotića snimile kamere, ubistvo još nije rasvetljeno
Printscreen

"Počivaj u miru i sa anđelima Božjim. Vječna ti slava i hvala", navedeno je u čitulji koju je potpisala porodica Vukotić.

Prema nekim informacijama, osoba koja je povukla oroz je profesionalni ubica, a to ubistvo se dovodi u vezu sa ratom koji već godinama bukti između "škaljarskog" i "kavačkog" klana.

Vukotić je ubijen ispred svoje kuće u 20.45 sati kada je nepoznati mladić sa kačketom ispalio nekoliko hitaca u njega i pobegao. Žrtva je preminula u bolnici usled zadobijenih povreda. Iako se spekulisalo da je Veselin Vukotić "živa meta" i da mu je bezbednost ugrožena, iz policije tvrde da se on obazrivo kretao, ali da je iz kuće izlazio bez obezbeđenja. Kako tvrde crnogorski mediji, sigurnosne kamere snimile su ubicu, ali snimak nije od pomoći policiji.

Uhapšen piroman iz Novog Sada! - Alo.rs

Veruje se da je ubijen iz osvete jer su Jovan i Igor Vukotić označeni kao navodne vođe "škaljarskog klana" iz Crne Gore. Likvidacija najstarijeg Vukotića i dalje nerasvetljena.Crnogorski istražitelji su od samog početka, istragu usmerili ka "kavačkom klanu", čiji su pripadnici već šest godina u krvavom ratu sa "škaljarcima", a u međusobnim obračunima dve zavađene kriminalne grupe, čini se, izgubile su sve kodekse.


- Policija je za 48 sati od ubistva Veselina Vukotića, privela i saslušala čak 26 pripadnika "kavačkog klana", ali niko nije zadržan, niti procesuiran - podseća izvor i dodaje da je tamošnja policija istragu vodila u dva pravca, a da su oba povezana sa suparničkom ekipom.

- Prvi je navodno osveta za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera, jednog od vođa "kavačkog klana". Naime, istražitelji su teretili Jovana Vukotića da je 23. maja 2016. iz kola pucao na Zvicerovu ženu, koja je prošla bez ikakvih povreda, a da je sa njim u kolima tada bio i Veselin Vukotić. Drugi pravac istrage vodio je ka porodici Roganović, čiji su članovi označeni kao visokopozicionirani pripadnici "kavačkog klana". Sumnjalo se da je Vukotić likvidiran iz osvete za likvidaciju Vladmira Roganovića (32) nekoliko meseci ranije u Beču - objašnio je tada za medije izvor iz istrage.

Pripadnici zaraćenih klanova su, kako to istražitelji sumnjaju, krvave likvidacije i osvete najavljivali u čituljama. Tako je nakon ubistva Vladimira Roganovića u Beču u crnogorskoj štampi osvanula oproštajna poruka sa rečima: "Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide".

Sumnjalo se da je autor ovih reči za "manekena i lisicu" smatrao braću Vukotić, te da im je na ovaj način uputio poruku. Četiri meseca kasnije ubijen je otac braće Vukotić, a oni su u poslednjoj poruci, upućenoj svom ocu napisali: "Tvoja smrt probudila je ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna šta mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog žiota, a život je prolazan".

Kavački saradnici preneli preko 40 miliona evra preko granice - Alo.rs

Veselinov sin, Jovan Vukotić, ubijen je 8. septembra prošle godine u Istanbulu. Smrtonosne hice ispalio je napadač sa motora u momentu kada je vođa škaljarskog klana bio u automobilu sa nevenčanom suprugom Mašom i malim detetom, a za volanom je bio vozač E. K. koji je nakon ubistva sakrio dva telefona u ogradi na auto-putu, ali ih je turska policija otkrila.

Otac i sin su sahranjeni u rodnom mestu Čevo kod Cetinja, a za vreme obe sahrane bile su velike mere bezbednosti.

Veselinov sin, Igor, nalazi se u bekstvu. Jovan Vukotić iza sebe je ostavio četvoro dece. Sa prvom suprugom I.V. ima dva punoletna sina, dok sa nevenčanom ženom, Mašom, ima ćerkicu i sina, koji se rodio nakon njegove smrti.

Prema nekim informacijama, osoba koja je povukla oroz je profesionalni ubica, a to ubistvo se dovodi u vezu sa ratom koji već godinama bukti između "škaljarskog" i "kavačkog" klana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading